Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Beweegweek voor ouderen van start

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Wethouder Winnie Prins gaf maandagmorgen 8 mei het startsein voor de Nationale Beweegweek voor ouderen. Tot en met zaterdag 13 mei worden er in Zeewolde diverse activiteiten georganiseerd voor onze plaatselijke senioren. De Nationale Beweegweek voor ouderen is een initiatief vanuit het Ouderenfonds en OldStars. 

Bij de start van de plaatselijke editie van de Nationale Beweegweek op het Marktpad waren er slechts enkele stoelen gevuld door bewoners van De Sfinx, Cheops en Gizeh, de drie nabijgelegen appartementencomplexen. Toen Samantha de Vries van Dansschool UDX begeleid door bijpassende muziek allerlei beweegoefeningen ging doen, kwamen er echter steeds meer leden van de ‘doelgroep’ aanlopen. Dat was prachtig om te zien en leek bijna afgesproken werk, het had zelfs wel iets weg van een flashmob…

De hele week organiseren de buurtsportcoaches van Sport & Cultuur en Welzijn Zeewolde activiteiten voor ouderen. Vanmiddag, dinsdag 9 mei, is er van 14.00 tot 16.00 uur in Eclips een beweegbingo (ingang via De Meermin, Kerkplein 20). Koffie en thee zijn inbegrepen. Woensdagavond 10 mei wordt de aftrap verricht van een beweegcarrousel voor 55+ en is er een clinic van Jeu de Boules (Les Trois Etoiles). Om 19.30 uur is er in het clubhuis van Hockeyclub Zeewolde aan de Horsterweg 214 inloop met koffie/thee, de start is om 20.00 uur. Op donderdag 11 mei staat er in Grand Café De Buren van 15.00 tot 17.00 uur een dansmiddag voor senioren gepland. Tevens is er ruimte voor koffie en thee. Vrijdag 12 mei zijn er in sporthal Het Baken van 10.30 tot 12.00 uur ‘vitaliteitsspelen’. De inloop (wederom met koffie/thee) is vanaf 10.00 uur. Op zaterdag 13 mei ten slotte is er in de sporthal in de Polderwijk (Gedempte Gracht 19-21) een beweegcarrousel voor 55+. Tevens wordt er een clinic tafeltennis gegeven. De inloop met koffie/thee is om 10.00 uur, de start om 10.30 uur. Alle activiteiten zijn gratis.

De Beweegcarrousel Zeewolde gaat ook na deze week verder. Dit zal op vier woensdagavonden het geval zijn. Woensdag 24 mei: clinic hockey (bij Hockeyclub Zeewolde, vanaf 19.30 uur); woensdag 31 mei: clinic bridge (door Bridgevereniging Zeewolde in de kantine van Hockeyclub Zeewolde, vanaf 19.30 uur); woensdag 7 juni: wandel- en smoveyclinic (door Atletiekvereniging Zeewolde, verzamelen om 19.30 uur bij Kluunpad 21); woensdag 14 juni: clinic voetbal (bij VV Zeewolde, Horsterweg 202, vanaf 19.30 uur).

Voor meer informatie: www.sportencultuurzeewolde.nl of bij buurtsportcoach Martje van den Bosse (m.vandenbosse@zeewolde.nl / 06-10255891). 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding