Afbeelding
Foto: Nationaal Ouderenfonds

Nationale beweegweek 65+

Sport

ZEEWOLDE - Het Nationaal Ouderenfonds organiseert landelijk de nationale beweegweek voor ouderen. Sport & Cultuur en Welzijn Zeewolde, onderdeel van de gemeente, organiseren dit lokaal. 

In deze week is er door middel van verschillende activiteiten extra aandacht voor bewegen voor 65+ ers. Naast dat bewegen veel fysieke gezondheidsvoordelen heeft, zoals valpreventie, is het sociale aspect van bewegen ook steeds belangrijker. Het ouderenfonds zegt dan ook; ‘kom in beweging en sta op tegen eenzaamheid’. 

Maandag 8 mei om 10.00 uur verzorgt wethouder Winnie Prins de opening van de Beweegweek aan het Marktpad (tegenover de Boni). Aansluitend is er een beweegactiviteit. Dinsdag is er een beweegbingo bij Welzijn Zeewolde door de buurtsportcoaches, met mooie prijzen aangeboden door centrumondernemers.

Woensdag gaat het beweegcaroussel voor 55+’ers van start bij de Jeu de Boules vereniging Les Trois Etoiles, op donderdag is er een dansmiddag bij café De Buren. Vrijdagochtend 12 mei zijn de vitaliteitspelen in het Baken. 

Alle activiteiten zijn gratis en vrijblijvend, aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.sportencultuurzeewolde.nl. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Martje van den Bosse, buurtsportcoach, m.vandenbosse@zeewolde.nl of bel / app 06 10255891

Afbeelding
Koninklijk varen met de "Piet Hein" in Zeewolde Cultuur 15 uur geleden
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 17 uur geleden
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 17 uur geleden