Afbeelding
Foto: SBB

Wildaanrijdingen

Bosgeluiden

Je rijd ’s avonds laat over de Spiekweg en plots zie je in het licht van de koplampen een ree de weg over springen. Meestal kun je nog op tijd remmen, maar af en toe gaat het toch fout! Wat moet je dan doen? Het beste is natuurlijk voorkomen dat je een aanrijding krijgt en dit kun je doen door minder hard te rijden en goed op te letten. Toch is het niet altijd te voorkomen. In geval van aanrijding met wild is het zaak om eerst voor je eigen veiligheid te zorgen en aan de kant gaan als dat mogelijk is en niet midden op de weg te blijven staan. In geval van gewonden en een gevaarlijke situatie bel je natuurlijk gelijk 112. Is dat niet het geval, meld dan vervolgens de aanrijding bij de politie op 0900-8844. Zij hebben contact met de juiste instanties om eventueel een dood dier van de weg te halen of een gewond dier op te sporen. Geef hierbij zoveel mogelijk de exacte locatie van het ongeluk door.

Vind je een dood dier langs de weg, bel dan ook met de politie op 0900-8844 en geef dan ook zoveel mogelijk de exacte locatie door.

Aan het eind van de maand wordt de klok weer verzet. Dat is een moment dat je het aantal aanrijdingen met wild ziet stijgen. Dit komt omdat de dieren er nog niet aan gewend zijn dat mensen een uur eerder dan normaal op pad zijn. Dus wees alert en kom weer veilig thuis.

Boswachter Rob Koetsier

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00