Afbeelding

Informatieavond prostaatkanker bij Toon Hermans Huis

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Het Toon Hermans Huis aan het Mazerhard 37 in Zeewolde organiseert maandagavond 30 september a.s. in samenwerking met Piet Braal van de Prostaatkanker Stichting (PKS) een informatieavond over prostaatkanker. De avond start om 20.00 u, inlopen kan vanaf 19.30 u. Aanmelden kan via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

De PKS heeft als doelstelling lotgenoten(en hun eventuele partners) te ondersteunen met informatie, lotgenotencontact, met de behartiging van hun belangen en het stimuleren van voor prostaatkanker relevant wetenschappelijk onderzoek. Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. In Nederland gaat het gemiddeld om ongeveer 33 mannen per dag of wel 10.000 mannen per jaar, dat zijn er bijna 200 per week! Als de diagnose prostaatkanker is gesteld, komen er veel vragen aan de orde. Wat nu? Hoe nu verder? Wat zijn de behandelmogelijkheden? Wat voor invloed heeft de ziekte op mijn dagelijks leven en op mijn (seksuele) relatie?
Al deze vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond Prostaatkanker. Ook zal er door de PKS een korte informatieve film worden vertoond en komen nieuwe behandelwijzen aan de orde.

“U ontmoet lotgenoten, die hun ervaringen met die van u willen delen. Genoeg reden om naar deze avond te komen, alleen of samen met uw partner”, aldus het bestuur van het Toon Hermans Huis Zeewolde. “Als blijkt dat er behoefte is aan een regelmatige ontmoeting tussen mannen om onderling ervaringen uit te wisselen, zullen wij dit graag faciliteren. Ook is een vrouwen/partner groep mogelijk indien hier vraag naar is.”