Afbeelding

Echtpaar Jansen – Seegers 50 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE — Zondag 15 december was het precies een halve eeuw geleden dat Henk en Mieke Jansen – Seegers elkaar het jawoord gaven, en dus kwam locoburgemeester Wim van der Es op de aansluitende maandag namens de gemeente een feestelijk bloemetje brengen, met welgemeende felicitaties.

Henk en Mieke zijn afkomstig uit het Gelderse Babberich, en leerden elkaar daar kennen op de dansvloer. “Ik werd meegetroond door een vriendin, en wat aarzelend ging ik mee. Ik kwam binnen, en daar stond hij, in z’n nette blauwe pakkie, met een vrijgezellenstrikkie. Hij had prachtig donker haar, met een slag erin!” En Henk vult aan: “Ik heb ‘r naar huis gebracht, op de fiets naar Didam; het was 28 april. En op Koninginnedag, 30 april, dansten we alweer samen!” Liefde op het eerste gezicht, dus, maar er gingen toch nog zeven lange jaren verkering voorbij voor het tot een grote bruiloft kwam. “Sindsdien hebben we alles samen gedaan, zorgend voor elkaar en anderen, door dik en dun.”

Henk is na z’n beroepsopleiding altijd werkzaam geweest in technische beroepen. Mieke doet van origine in ‘mode’, maar heeft daarnaast ook van alles aangepakt. “We zijn altijd harde werkers geweest. Niet stilzitten, maar de handen uit de mouwen!” In Baarn, bij de Stichting Eemeroord, werd Henk in de jaren ’70 te werk gesteld als coördinator van de civiele dienst. “Dat werd dus verhuizen,” vertelt Henk. “Amersfoort beviel niet. Toch te stads… Zo viel de keuze uiteindelijk op Zeewolde.” Ze hebben er naar eigen zeggen nooit spijt van gehad, en zijn als vrijwilligers nog druk met van alles en nog wat. “Gewoon bezig blijven,” vat Mieke het samen, “dat houdt je op de been!”