Afbeelding

Workshop Maak je eigen zwerfgedicht

Algemeen

ZEEWOLDE - Een gedicht maken onder begeleiding van een echte dichter, hoe leuk is dat? Het kan op woensdag 15 januari in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. In het kader van de Week van de Poëzie en Gedichtendag is dichter Rian Visser te gast om de workshop Maak een zwerfgedicht te geven.

In deze workshop ga je luisteren naar een paar gedichten van Rian Visser. Daarna ga je je eigen gedicht maken. Het is niet nodig om vooraf al een idee te hebben. Je kijkt naar prachtige tekeningen en bedenkt er woorden bij. Het ene idee roept het andere op. Zo kun je reizen door de taal. Stap voor stap ontstaat er een gedicht: een zwerfgedicht.

’s Morgens geeft Rian Visser een besloten workshop voor kinderen van basisschool De Richtingwijzer. Om 13.30 uur is er een open workshop voor alle kinderen vanaf acht jaar. Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden is verplicht. Kaartjes kunnen via de website www.flevomeerbibliotheek.nl gereserveerd worden.

Rian Visser is één van de vaste dichters van het tijdschrift DICHTER. Verder kun je haar gedichten vinden in verzamelbundels, zoals Ik wou dat ik een vogel was en Querido’s poëziespektakel. Eigen bundels zijn: De boekenbus, Zacht zijn de wolken en Wil jij met mij?