Edwin Vrijenhoek, geflankeerd door bestuursleden van 'De Kostmand'
Edwin Vrijenhoek, geflankeerd door bestuursleden van 'De Kostmand' Jelle Stellingwerf

‘Culinaire’ mondkapjes: opbrengst voor voedselbank

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE  –  Chef-kok Edwin Vrijenhoek, pas sinds een jaar Zeewoldenaar, vernam uit de media dat “de voedselbank een groei ziet in het aantal aanvragen voor (voedsel-)hulp, en dat donaties zeer welkom zouden zijn.” Dat bracht hem op het lumineuze idee om vanuit zijn bedrijf mondkapjes met een ‘culinaire twist’ te gaan verkopen, en de opbrengst ten goede te laten komen aan voedselbank ‘De Kostmand Zeewolde’. Maandag 12 oktober ging de actie van start.

 Edwin is afkomstig uit Harderwijk, waar hij naar eigen zeggen “met plezier in loondienst was als chef-kok, bij diverse bedrijven en instellingen.” Maar uiteindelijk eigen baas zijn, dat leek hem ook wel wat. Per januari 2020 startte hij daarom in Zeewolde zijn eigen bedrijf ‘Edwin Vrijenhoek Passie voor Eten’, en biedt diverse vormen van ‘culinair ontzorgen’ aan. De chef-kok komt desgewenst aan huis, biedt cateringdiensten aan voor bijvoorbeeld een house warming, een buffet, een walking dinner, “de mogelijkheden zijn eindeloos!” De coronaperikelen maken het wel een stuk lastiger, geeft hij toe, maar vooralsnog gaat het redelijk. “Creatief zijn, mogelijkheden zoeken, daar gaat het om.”

Met dat creatieve denken van Edwin doet de voedselbank nu z’n voordeel. Hij liet met behulp van eigen grafisch materiaal mondkapjes in twee varianten ontwerpen, die via de tab ‘winkelaanbod’ op zijn website zijn te bestellen. De eerste exemplaren mochten door bestuursleden van de voedselbank worden uitgeprobeerd en getoetst op comfort en uiterlijk. “Zit goed”, was het oordeel. Het fraaie koksmes in de afbeelding draagt een duidelijk statement uit: “ik draag de voedselbank een warm hart toe”. Ze waren er blij mee. “Op zich draaien we redelijk tot goed, maar corona lijkt er rechtstreeks de oorzaak van te zijn dat steeds meer mensen een beroep op ons (moeten) doen. We kunnen de opbrengst van dit soort acties dus heel goed gebruiken.”

De mondkapjes zijn te bestellen via https://edwinvrijenhoek.nl/product-categorie/mondmasker/. Een aardig detail: bestellingen uit Zeewolde komt Edwin persoonlijk bezorgen, mét een kleine attentie erbij. Wat dat precies zal zijn laat hij nog even in het midden, maar tien tegen één is het iets culinairs, of heeft daar op z’n minst mee te maken. Nieuwsgierig? Bestel een mondkapje. Warm aanbevolen!