Afbeelding
Woonpalet

Woonpalet Zeewolde koopt 18 woningen van Mooiland

Algemeen

ZEEWOLDE - De 18 sociale huurwoningen aan het Raadhuisplein komen in handen van woningcorporatie Woonpalet. Woonpalet neemt deze huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland. De woningen transporteren op 31 december 2020. Woonpalet verhuurt ruim 1.950 woningen in Zeewolde en is daarom de logische partner voor overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn hierover geïnformeerd. 

Mooiland en Woonpalet Zeewolde hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen.  

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Zeewolde graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Woonpalet Zeewolde, als regionaal verankerde organisatie. Zij weten wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet Zeewolde, licht de aankoop toe: “Met de aankoop van de woningen van Mooiland behoudt Woonpalet deze woningen voor de sociale huur in Zeewolde. Bovendien levert aankoop een verbreding op van onze portefeuille, omdat we op deze mooie plek in het centrum nog geen bezit hebben. Los van de locatie, passen de woningen qua type en omvang ook goed in ons beleid waarin we momenteel vooral kleinere woningen toevoegen. 85% van onze woningzoekenden bestaat immers uit een één- of tweepersoonshuishouden. En de doelgroep ´ouderen´ wordt steeds belangrijker. Ouderen wonen graag in het centrum en ook voor hen zijn deze woningen van Mooiland heel geschikt.