Afbeelding
Zeewolde Actueel

Liesbeth en Rami met dank aan God elkaars 'Volmaakt geschenk'

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE – Rami en Liesbeth Sam weten het zeker: God heeft hen bij elkaar gebracht. Ze hebben elk hun eigen, bijzondere verhaal dat op een gegeven moment verweven raakte met dat van de ander. Het mondde uit in het boek ‘Volmaakt geschenk, God is mijn matchmaker’.

Liesbeth Sam, geboren Wassink (35) was als twintiger nog single, maar wel op zoek naar een partner. Als christen vroeg ze of God haar wilde laten zien wie de juiste wederhelft voor haar zou worden. “En Hij heeft tot mij gesproken”, zegt ze heel stellig. “Dan moet je niet denken aan een luide stem vanuit de lucht, het kan ook ineens een gedachte zijn waarvan je zeker weet dat die niet bij jezelf vandaan komt. Ik ging in de Bijbel lezen en stuitte op de tekst dat God een man uit een ver land, uit het Oosten zou sturen. Ik zei tegen God dat Hij voor mij moest kiezen, met daten dacht ik er niet te komen. Bijzonder was dat mensen naar mij toe kwamen, die me vertelden dat ik binnenkort zou gaan trouwen. Ook in de kerk waren er mensen die mij niet kenden en mij zeiden dat ik grote veranderingen zou beleven. En dat terwijl ik 28 was en nog nooit een relatie had gehad.” Liesbeth kreeg ‘s nachts dromen over een relatie, heel letterlijk zelfs. “Dat was in januari 2014. Ik zag daarin een oosterse man en een stem vertelde mij dat dit mijn man zou worden. Maanden later zag ik in een winkelcentrum de man uit mijn droom. Zelfs de kleuren uit de droom klopten.” Het bleek te gaan om Rami Sam. Rami zag Liesbeth op dat moment helemaal niet zitten, sterker nog hij was aan het daten met een andere vrouw. “Ik was erop gericht met iemand uit mijn eigen cultuur te trouwen”, vertelt hij. Dit vraagt om uitleg. Die geeft Rami (36) graag. “Ik ben een Irakese Jood en werd geboren in Bagdad. Mijn ouders moesten vluchten voor een misdadig regime en via verschillende landen kwamen we in Rusland terecht. Vandaaruit belandden we 24 jaar geleden in Nederland.” Rami kreeg visioenen over Jezus en werd christen. “God spreekt niet tot mij in woorden, maar in beelden. Ik kreeg de opdracht een boek te schrijven over 1 Jacobus 1:17, waarin staat dat elk volmaakt geschenk van God afkomstig is.” Rami kwam vervolgens als gast op de bijbelschool, waar Liesbeth regelmatig naartoe ging. De twee werden vrienden, maar van liefde was aanvankelijk nog geen sprake. “Rami vroeg me zelfs een keer of hij op mijn bruiloft zou mogen komen”, lacht Liesbeth. “Ja, als bruidegom, dacht ik. Ik wilde hem niet van mijn dromen vertellen, want dat zou manipuleren zijn.” Op een gegeven moment, nadat de twee elkaar enige maanden niet hadden gezien, sloeg de vonk alsnog over. Op 29 december 2014 trouwden Liesbeth en Rami voor de wet, een dag later voor de kerk. Het huwelijk werd bekroond met twee dochters: Ayleen (2) en Shiylon (drie weken). In ‘Volmaakt geschenk’ een uitgebreider verslag van de romantische zoektocht van het stel. “We willen christensingles bemoedigen”, licht Liesbeth toe. “Je kunt zelf je partner uitzoeken, maar ook God vragen of Hij je wil helpen. Ik heb God toegestaan dat Hij mij leidde en dan doet Hij dat ook.” ‘Volmaakt geschenk’ (waarin ook meer algemene overdenkingen staan) is verkrijgbaar bij Book-Inn.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00