Afbeelding
Zeewolde Actueel

Blotevoetenpad initiatief leerlingen RSG Levant

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Tijdens het project landART (kunst in de buitenlucht) op RSG Levant ontstond bij de leerlingen van KUNSTbreed het idee om een blotevoetenpad te maken.

Het idee was ontsproten aan het brein van eersteklasser Carmen Kroon. Na een excursie naar het blotevoetenpad aan de Sternweg werd besloten haar plan in praktijk te brengen. Dwars door het hoge gras naast de school (aan de zijde van de Sportlaan) ontstond een slingerend blotevoetenpad, waarbij tuincentrum De Oosteinde en Welkoop de initiatiefnemers voorzagen van het benodigde materiaal. Hiernaast werden de letters RSG uitgegraven en voorzien van prachtige bloemen. “Ons doel is om de komende jaren dit pad te onderhouden en te voorzien van nieuwe impulsen”, legt Tanja Hofland, docent Kunstvakken en KUNSTbreed, uit. “We hopen dat onze leerlingen gaan ontdekken hoe is om met je (blote) voeten in de natuur te zijn en daarom gaan we het pad ook zeker gebruiken bij de introductieactiviteiten van het schooljaar 2021-2022.”

Maandag 12 juli om 15.30 uur werd het blotevoetenpad feestelijk geopend, waarbij er voor leerlingen en ouders tevens een hapje en een drankje klaar stonden. Nadat Carmen het toegangslint bij het begeleidende bordje had doorgeknipt, kregen alle bezoekers de gelegenheid hun schoenen uit te doen en het pad op blote voeten uit te proberen. “Het was een bijzondere ervaring”, liet een van de ouders na afloop weten. “Trots op onze dochter”, aldus een andere ouder. “Het project is erg geslaagd”, vond ook Bouke Sleurink, docent Muziek, die zijn collega Tanja Hofland bij het ten uitvoer brengen van de plannen had geassisteerd. “We hopen in de nabije toekomst nog veel mooie projecten met onze kunstleerlingen te mogen realiseren.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29