Afbeelding
Eigen foto

’t Wold opent 40e schooljaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - In regio midden begon maandag 30 augustus voor de basisscholen het onderwijs weer. Voor basisschool ’t Wold startte het 40e schooljaar. ‘Het belooft een feestelijk jaar te worden’, laat ze weten. 

Polderpioniers in Zuidelijk Flevoland verlangden begin jaren 80 van de 20e eeuw voor hun kinderen een school ‘dichter’ bij huis. Zeewolde was inmiddels een begrip, maar het dorp bestond toen slechts op de tekentafels.
Door nauwe samenwerking van ouders, diverse instanties en de onderwijsinspectie kon ‘t Wold als eerste school voor 4- tot 12-jarigen, openbare basisschool met samenwerkingskarakter, in augustus 1981 van start gaan.
Een kleuter- en lagere school in een nog niet bestaand dorp... Een heel uniek gebeuren, zo bijzonder zelfs dat de toenmalige minister van onderwijs, Jos van Kemenade, onder zeer grote belangstelling, de school kwam openen.

’t Wold staat voor een school ‘waar kinderen zich thuis voelen, een school waarin men elkaar ontmoet, naar elkaar luistert en van elkaar leert, met respect voor elkaars opvattingen en achtergrond. Een school waar iedereen welkom is! Een school waarin geprobeerd wordt het woord samenwerking extra inhoud te geven.’
Sinds 1984 is ’t Wold gevestigd in het onderwijscomplex op de huidige locatie aan de Flevoweg, dicht bij het centrum. ’t Wold is één van de scholen van Stichting Ante.

Feestelijke opening
Dit bijzondere schooljaar werd dinsdag 31 augustus met alle kinderen feestelijk geopend. “Helaas konden door de Coronamaatregelen niet alle ouders hiervoor uitgenodigd worden”, laat de school weten, “maar gelukkig was er een afvaardiging van de OR en MR aanwezig om het feestmoment mee te beleven.”

Erik Wallenburg heeft voor ‘t Wold een speciaal 40-feestjaar-’t Wold-logo ontworpen. Dit logo is op een vlag gedrukt. Deze vlag werd onthuld en door Geurt Morren, de bovenschools directeur van Ante, gehesen. 

De tekst loop door onder de foto

t Wold

Na nog een praatje over de naam van ’t Wold en waarom er feest werd gevierd, mocht Geurt nog een cadeautje uitpakken; een Wolderganzenbord. Alle kinderen kregen zo’n speciaal exemplaar mee naar huis.
Voor later in het jaar staan er nog meer activiteiten op het programma. De school hoopt die met meer mensen te mogen en kunnen vieren.

“Met een enthousiast team van medewerkers, ouders en vanzelfsprekend de kinderen, voelt iedereen zich ‘thuis’ in de gebouwen, waarin met elkaar wordt samengewerkt aan een goede basis voor later.
’t Wold, méér dan een school, een school die leeft... bouwend aan de toekomst.”

Nieuwe logo