Afbeelding
Zeewolde Actueel

Steven Scheffer benoemd tot wethouder voor resterend deel raadsperiode

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Namens Leefbaar Zeewolde is Steven Scheffer donderdagavond 30 september beëdigd als wethouder van de gemeente Zeewolde. Scheffer legde ten overstaan van burgemeester Gerrit Jan Gorter hiervoor de vereiste ambtsbelofte af.

Twee tegenstemmers

Scheffer volgt zijn partijgenoot Winnie Prins op, die eind juni werd weggestuurd door de gemeenteraad na een motie van wantrouwen. Over de benoeming van wethouders dient altijd schriftelijk te worden gestemd, hetgeen donderdagavond ook gebeurde. Van de zestien aanwezige raadsleden stemden er veertien voor Scheffers benoeming, de overige twee waren tegen. Wenda Westerhuis legde namens D66 een stemverklaring af. Zij gaf aan dat haar twee leden tellende fractie het niet nodig vond dat er voor het resterende deel van de huidige raadsperiode (voorjaar 2022) nog een nieuwe wethouder werd benoemd, de overige drie zouden in haar ogen Prins’ taken prima kunnen overnemen. Westerhuis gaf nog wel aan dat het haar (fractie) ‘niet om de persoon Scheffer’ ging. Stemmingen als deze zijn altijd ‘geheim’, in dit geval was het dus wel duidelijk waar de beide tegenstemmen vandaan kwamen.

Belangrijke dossiers

Leefbaar Zeewolde is verheugd met de aanstelling van Scheffer als nieuwe wethouder die door de lokale politieke partij werd voorgedragen. “Met zijn aanstelling hebben we laten zien dat we als grootste partij van het dorp niet voor onze verantwoordelijkheid weglopen”, zo liet fractievoorzitter Ben Sonneveld weten. “Het ontslag van Winnie Prins deed pijn, maar het werk waarvoor zij stond was te belangrijk om niet voort te zetten.” De fractie van Leefbaar Zeewolde bleef daarom in de coalitie, met de aanstelling van de nieuwe wethouder als resultaat. De fractie verwacht dat Scheffer ‘het goede werk van Prins overtuigend kan continueren’. Sonneveld: “Belangrijke dossiers als de omgevingsvisie en woningbouwlocaties gaan over beslissingen die cruciaal zijn voor de toekomst van ons dorp. Het draait daarbij om het belangrijke punt of we de mooie bossen rondom ons dorp willen behouden of plaats maken voor woningbouw.”

Uitgebreide ervaring

Scheffer (55) brengt volgens Leefbaar Zeewolde ‘extra expertise in het college’ door zijn ‘uitgebreide ervaring en het bekleden van directeursfuncties in de gezondheidszorg, jeugdgezondheidszorg, het algemeen maatschappelijk werk en diverse andere vormen van zorgverlening’. “Hij heeft veel ervaring met de uitvoering van de Wmo en revalidatie én heeft vanuit de ‘aanbieders’-kant veel met gemeenten samengewerkt”, stelt Sonneveld hem voor. Scheffer zelf kijkt uit naar een ‘prettige samenwerking in het college en met de raad’. ‘Ik hoop op een positieve interactie met de raad, waarvoor ik mij dienstbaar zal opstellen. De raad is tenslotte het hoogste orgaan en vertegenwoordigt de bevolking van ons mooie dorp”, aldus de nieuwe wethouder. 

--------