Afbeelding
(c) creativecommonsstockphotos | Dreamstime.com

Vliegvissen in Zeewolde

Algemeen

ZEEWOLDE – Zeewolde is een watersport dorp met veel hengelsport. Dat betekent ook dat de vliegvissers er hun plek hebben.

Vliegvissen is een tak van hengelsport waarbij gebruik gemaakt wordt van het gewicht van de lijn om het aas te werpen. Het aas bestaat meestal uit een haak waaraan op speciale wijze veertjes en of haartjes worden gebonden, zodat er een overeenkomst ontstaat met natuurlijk aanwezige prooidieren  (bron: Wikipedia)

Informatieavond vliegvissen
Om kennis te maken met het vliegvissen organiseert de lokale hengelsportvereniging op 17 februari in haar clubhuis ‘Ons Stekkie’ aan de Baardmeesweg 4a een informatieavond. “Hier ontmoet je vissers met eenzelfde passie, de vlieg, en uiteraard de visserij met de vlieg maar ook het binden, dit kan een eerste aanzet tot meer avonden zijn.”, aldus Jan van de Bovenkamp. De informatieavond, inclusief koffie, is gratis. Aanvang: 19.00 uur (tot 22.00 uur).

Tijdens de avond wordt vertelt wat vliegvissen inhoudt en wat je nodig hebt om hiermee te beginnen. Bij voldoende interesse volgt er een werpinstructie en in de praktijk vissen.

“Voor de gevorderden wil de vereniging tevens kijken of er belangstelling is om meer aandacht te geven aan het vliegvissen in de vorm van bindavonden, werpinstructie, vis trips of andere zaken die verband houden met vliegvissen.”

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op de informatieavond. “Deel jouw passie met andere vliegvissers, alleen al het praten met elkaar en leren van elkaar is goud waard.”

Bezoekers worden gevraagd om zich, minimaal drie dagen van te voren, voor de informatieavond aan te melden. Dat kan via e-mail: secretaris@visseninzeewolde.nl

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21