Afbeelding
(archieffoto viswedstrijd - Jos Oostendorp)

Ontsnappen aan de corona sleur? Ga vissen!

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Een hengeltje uitgooien kan altijd en bijna overal. “En dat in Zeewolde al 35 jaar!”, meldt de in 2022 jubilerende hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’, “lekker sportief ontspannen in de natuur. Een prima manier om te ontsnappen aan corona en de sleur van de dag.”

Je kunt ervoor kiezen om individueel of met je vismaten te vissen. “Steeds vaker zien we dat de jeugd elkaar opzoekt om samen te hengelen en dat is uiteraard super”, vertelt voorzitter Jan van de Bovenkamp. “Naast de sportieve momenten organiseert de vereniging het hele jaar door ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld informatie avonden, dart avonden, vistrips en culinaire avonden, mits de corona regels dit toelaten uiteraard.”

“Helaas zijn vrijwel alle leuke momenten, zoals de tweemaandelijkse informatie avonden in ons gezellige clubhuis voorlopig geschrapt. Maar als het weer mag dan gaan we nog actiever dan ooit tevoren aan de slag met alle activiteiten op de nieuwe planning voor 2022.”

Lid zijn of worden van HSV ‘Ons Stekkie’ was nog nooit zo interessant, meldt de vereniging. “Tenminste, als je van sportvissen en mooie prijzen winnen houdt.” Lid worden kan digitaal of via een van de lokale verkooppunten (zie hiervoor de website).

Wanneer je in bezit bent van een (jeugd-)VISpas kun je in zo’n 85% van alle Nederlandse wateren vissen. Van de Bovenkamp: “Helaas brengt een aantal hengelsportverenigingen nog steeds geen water in voor het vissen met de VISpas. Zeewolde doet dit uiteraard wel.”

Jeugdleden tot 14 jaar kunnen via visseninzeewolde.nl  een gratis visvergunning downloaden. Wil je overal kunnen vissen? Dan is er de jeugd VISpas. Deze VISpas is een kalenderjaar geldig (van januari tot en met december) De VISpassen/VBL’s zijn verkrijgbaar bij een aantal lokale verkooppunten in het centrum en geven per direct te mogelijkheid om te kunnen vissen. De VBL is een schriftelijk voorlopig bewijs van lidmaatschap, de echte in creditcard formaat wordt dan binnen een maand toegestuurd. “Een mooi kado voor het nieuwe seizoen!”

Van de Bovenkamp: “Vissen dus als de perfecte hobby die je individueel of samen echt altijd en overal kunt beoefenen. Juist nu in deze rare tijd waar gezonde ontspanning nog meer nodig is dan ooit.”

Hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ bestaat in 2022, 35 jaar. “En dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan! Voor bestaande en nieuwe leden zal er een super programma aan activiteiten zijn waaronder de grootste verloting op VISpas nummer ooit door een hengelsportvereniging georganiseerd.”

Meer informatie: www.visseninzeewolde.nl