Afbeelding
Zeewolde voor Oekraine

Laatste dag inzamelactie Zeewolde voor Oekraïne

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - Morgen, zaterdag 26 maart, is de allerlaatste dag van de inzamelactie van Zeewolde voor Oekraïne. De vrijwilligers staan van 10.00 en 13.00 uur klaar op de Hermelijnhof 27 in Zeewolde om goederen in ontvangst te nemen. 

“We hopen nog zoveel mogelijk mensen te mogen ontvangen om ons te helpen er een laatste succesvolle ochtend van te maken door zoveel mogelijk laatste spullen van de inzamellijst in te zamelen voor alle getroffen mensen daar en in de vluchtelingenkampen in Polen”, laten de initiatiefnemers Wesley en Gaby weten. “Wij hopen samen met jullie, nog één grote klapper ter afsluiting te mogen realiseren!”

De initiatiefnemers zeggen helaas na bijna een maand een eind aan de actie te moeten breien. “De partijen/personen met wie wij samenwerken kunnen steeds lastiger Oekraïne inrijden omdat de Russen het westen steeds meer innemen. Omdat wij niet het risico willen lopen dat wij ingezamelde spullen niet meer op de juiste plekken kunnen krijgen, hebben wij besloten om na a.s. zaterdag te stoppen met het inzamelen van spullen.” De goederen die aanstaande zaterdag nog worden ingeleverd worden gaan begin volgende week nog mee op transport. 

In Zeewolde zijn momenteel nog andere initiatieven die zich inzetten voor vluchtelingen hier in Nederland en/of die familie/vrienden Oekraïne hebben en die zelfstandig spullen naar Oekraïne rijden voor zolang dit nog haalbaar is. “Miljoenen mensen hebben nog hulp nodig, dus schroom vooral niet om hulp door te zetten! Alle beetjes maken samen het verschil!”, benadrukken Wesley en Gaby. 

Zeewoldevoorelkaar (onderdeel van Welzijn Zeewolde, heeft een speciale pagina gemaakt waar alle acties voor Oekraïne zijn terug te vinden:  https://www.zeewoldevoorelkaar.nl/zeewolde-voor-oekraine  

Deze spullen zijn nog hard nodig:

EHBO dozen
Pijnstillers zoals paracetamol
Wond verband
Wegwerp handschoenen
Desinfectie – alcohol om wonden te ontsmetten
Betadine
Duct tape
Luiers
Babyvoeding
Hygiëne spullen:
Tandpasta
Wegwerp tandenborstels
Deo
Douchegel
Shampoo
Maandverband
Tampons
Tenten
Slaapzakken (ook voor baby’s en kinderen)
Lang houdbaar voedsel, zoals verpakte snacks, voeding in blik wat niet opgewarmd hoeft te worden.
Luchtbedden, veldbedden en matjes om op te slapen (geen matrassen)

NIET MEER NODIG: Dekens/lakens/honden- en kattenvoer (is al voldoende aangeleverd)