Afbeelding
eigen foto

DE-puntenactie Voedselbank weer van start

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Het is inmiddels traditie, de inzamelactie van DE-punten voor de Voedselbank. Ook dit jaar, inmiddels voor het 9e jaar op rij, verzamelt de Voedselbank de hele maand december weer Douwe Egberts waardepunten. 

Inleveren van de punten kan in de gemakkelijk te herkennen inzameldozen. Deze zijn te vinden in de Bibliotheek, de Oude Bieb en de Basisz. “De koffiebrander verhoogt het aantal punten met 20% en zet deze vervolgens om in pakken koffie”, licht  Erik Seinhorst toe. Vorig jaar werden er in Zeewolde maar liefst 345.000 punten ingeleverd, goed voor 730 pakken koffie. “Deze koffie gaan ook echt naar de klanten van de Voedselbank in Zeewolde.”

(Tekst gaat onder de foto verder)

De opbrengst in 2020

Niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank is koffie vaak een luxe artikel. Het is relatief duur, is lang houdbaar en wordt daarom bijna nooit ‘afgeschreven’ en dus weggegeven. Het zit dan ook maar zo nu en dan in de voedselpakketten. “Een pak koffie is een klein gebaar, maar het wordt wel buitengewoon gewaardeerd”, aldus Erik. De Voedselbank hoopt dat ook dit jaar weer zoveel mogelijk mensen hun DE waardepunten uit de keukenlade of de kast halen en in de inzameldozen doen.