Afbeelding
Saskia de Wijk

Domino’s Pizza geeft 100 pizza’s weg aan de lokale Voedselbank

Zakelijk

ZEEWOLDE – Een heerlijke, knapperig vers gebakken pizza afhalen is om financiële redenen niet voor iedereen weggelegd. Daarom besloot Domino’s Pizza de klanten van Voedselbank Zeewolde, De Kostmand, afgelopen maand te verrassen met een bon voor een gratis pizza.

In totaal zijn er honderd bonnen weggegeven. De bonnen zijn tot en met Valentijnsdag, 14 februari, te verzilveren bij Domino’s Pizza. De pizza-actie is heel enthousiast ontvangen door de klanten van de Voedselbank. “Meer dan de helft van de bonnen is al ingeleverd”, vertelt Sebastiaan van Eijk, die samen met zijn broer Martijn als franchisenemers de vestiging van Domino’s Pizza in Zeewolde, maar ook Huizen leidt. “De mensen vonden het heel leuk om gratis pizza naar keuze op te kunnen halen.” Het bestuur van de Voedselbank is zeer te spreken over de samenwerking met Domino’s Pizza Zeewolde. “Wij vinden dit een fantastisch initiatief”, laat zij weten.

De lokale pizza-actie past helemaal bij het brede maatschappelijke beleid van Domino’s Pizza, die met winkels door heel het land behoort tot de grootste bezorg organisatie in Nederland. “Wij willen lokaal graag ons steentje bijdragen en zodoende kwamen wij uit op de Voedselbank”, licht Sebastiaan de actie toe, die ook in Huizen werd uitgevoerd.

Als het aan Domino’s Pizza ligt krijgt de gratis pizza-actie nog een lokaal vervolg. “Als sponsor van de hockeyclub en voetbalvereniging Zeewolde is het idee om daar ook een dergelijke actie op te zetten”, aldus Sebastiaan. “Het is alleen nog even afwachten in verband met de lockdown. De pizza-actie betreft een afhaal-actie en we willen natuurlijk niet promoten dat mensen de straat op gaan.”