Afbeelding
Rotaryclub Zeewolde

Rotaryclub : twee acties voor drie goede doelen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Met de actie ‘De Dikke DrieS’ en de verkoop van loten voor de Nieuwjaarsloterij hoopt Rotaryclub Zeewolde zoveel mogelijk geld te genereren voor drie plaatselijke goede doelen: Voedselbank De Kostmand, de kerstpakkettenactie van het IDPZ en Grenzeloos Bewegen.

Iedere inwoner van Zeewolde kan zich aanmelden voor ondersteuning door de voedselbank. De verstrekte hulp is tijdelijk en duurt in principe maximaal drie jaar. Dit veronderstelt dat mensen die een beroep op de voedselbank moeten doen bereid zijn mee te werken aan het verbeteren van hun leefsituatie. Schaamte, trots en onzekerheid zijn vaak redenen om misschien níet bij de voedselbank aan te kloppen. Begrijpelijk, maar niet nodig: het kan iedereen overkomen. Voedselbank De Kostmand is er voor alle inwoners van Zeewolde, zij helpt hen graag door die zo moeilijke periode heen. Juist in deze maanden: door de coronacrisis zien sommigen van ons van de een op de andere dag hun inkomen verdampen. Dan kan men op allerlei regelingen een beroep doen, ook op Voedselbank Zeewolde. Met een knipoog zou je kunnen zeggen dat de voedselbank de enige bank is die zonder discussie een bonus verdient.

Corona of niet, ook dit jaar of misschien wel juist dit jaar houdt het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) een grote kerstpakkettenactie. De actie wordt voor de 24e keer gehouden. Waarschijnlijk gaat het aantal uit te reiken pakketten ruim over de 300 heen. De gedachten bij de kerstpakkettenactie gaan uit naar mensen die op, rond of zelfs onder het sociaal minimum leven, uitkeringsgerechtigden met alleen bijstand, langdurig werklozen, arbeidsongeschikten en ouderen met alleen AOW. De kerken van Zeewolde willen omzien naar deze mensen en hun ook een fijne Kerst bezorgen met luxere voedingsmiddelen. Zeewoldenaren kunnen meewerken aan de kerstpakkettenactie door op de laatste vrijdag zelf allerlei luxe levensmiddelen te kopen en deze af te geven in Open Haven. Ook bedrijven en particulieren kunnen giften doneren. Daardoor is het IDPZ in staat op de avond van de laatste vrijdag voor Kerst dit jaar waarschijnlijk al meer dan 300 huishoudens in Zeewolde te voorzien van een meer dan gevuld kerstpakket dat áltijd in goede aarde valt.

Grenzeloos Bewegen Zeewolde richt zich op iedereen die geen of moeilijk toegang heeft tot sport en bewegen. Door een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook als er iets anders is dat iemand weerhoudt om mee te draaien in het reguliere aanbodIedereen doet mee, ook als daar wat extra hulp en aandacht voor nodig is. Grenzeloos Bewegen heeft als doel de deelname aan het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te vergroten. Aanbod, maar ook het binnen het bereik brengen van het aanbod bij de doelgroep is een belangrijk aandachtspunt. Grenzeloos Bewegen is een sport-zorg samenwerking, waarbij zowel sportaanbieders als samenwerkingspartijen uit zorg en welzijn vertegenwoordigd zijn. Het initiatief kwam voort vanuit atletiekvereniging Zeewolde Atletiek en de voormalige makelaar sport en bewegen. Grenzeloos Bewegen is een sport overstijgend samenwerkingsverband. Niet de sport, maar juist de deelnemer staat centraal. Samenwerking met zorg, ouders, scholen én het betrekken van de doelgroep spelen daarin een belangrijke rol, evenals de inzet van sportmaatjes.

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 22 uur geleden