Afbeelding
NMFF

Staycation: Scoor top 5 MooiFlevoland.nl

· leestijd 1 minuut Algemeen

FLEVOLAND - Op vakantie? Kies voor Staycation. Flevoland heeft bij uitstek prachtige (natuur)gebieden waar je veel plezier kunt beleven en kunt genieten van al het moois wat onze natuur te bieden heeft. “Geen duizenden vakantiekilometers nodig dus!”, meldt NMF Flevoland. “Tips en inspiratie voor de top 5 vind je op MooiFlevoland.nl.”

Op vakantie in eigen provincie!

Kiezen voor vakantie in eigen land is natuurlijk op zichzelf al duurzamer dan een buitenlandse vakantie. Helemaal als je kiest voor een vakantie in de eigen provincie! Dat heeft vooral te maken met vervoerskilometers. Vliegen zorgt voor meer uitstoot en draagt bij aan de opwarming van de aarde. In Flevoland zijn tal van leuke outdoor-activiteiten in de natuur. En Flevoland bevat prachtige natuurgebieden en is omringd door water. Ontdek deze zomer de leukste plekjes in je eigen provincie. Doe mee aan de zomer-challenge: “Staycation: scoor top 5 Mooiflevoland.nl!’’  Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl  Daar vind je ook tips. Ieder die meedoet ontvangt een gratis ‘outdoor-pakket’ met zonnehoed, tekenpen, waaier en Vogelgids.

Impact challenge vorige week

Vorige week namen Flevolanders deel aan de challenge: Regenbui en wateroverlast? Haal tegels uit je tuin! Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden, zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuien. Ook in Flevoland is het belangrijk om te zorgen dat water beter wordt opgenomen, zodat we de overbelasting van riolen verminderen. Elke vierkante meter steen helpt om regenwater beter in de bodem te laten zakken. Hiermee verkleinden zij hun Flevolandse voetafdruk. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland     

In augustus staan de challenges in het teken van ‘vakantie’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.