Afbeelding
Eigen foto

Flevolandse Energiecoöperaties realiseren bijzondere zonne- energieprojecten

Algemeen

FLEVOLAND - Flevoland telt bijna tien verschillende energiecoöperaties opgericht door bewoners. Deze coöperaties dragen bij aan duurzame energie die lokaal is opgewekt uit zon en wind. 

Zo zijn er een aantal Flevolandse projecten, bijvoorbeeld ZeewoldeZon, die groene zonnestroom produceren. Die energie verkoopt de energiecoöperatie vervolgens als energieaanbieder. Als bewoner kun je een energiecoöperatie steunen via een lidmaatschap, groene stroom afnemen of meedoen met een lokaal energieproject. Neem contact op met Energieloket Flevoland voor een overzicht van de mogelijkheden.

ZeewoldeZon laat Zeewoldenaren genieten van zonne-energie via appartementencomplexen

Energiecoöperatie ZeewoldeZon plaatst op de daken van woningen van de woningcorporatie Woonpalet sinds 2017 zonnepanelen. Deze zonnestroom is niet alleen beschikbaar voor de huurders, maar voor alle Zeewoldenaren zonder dat zij zelf hoeven te investeren. Inmiddels liggen er al bijna 2.400 zonnepanelen in Zeewolde op 12 verschillende locaties. Voor dit project heeft ZeewoldeZon inmiddels genoeg deelnemers, maar voor andere projecten zoeken zij nog wel Zeewoldenaren die zich aan willen sluiten.

Wil jij ook profiteren van lokaal opgewekte, duurzame energie van Flevolandse bodem? Neem dan contact op met Energieloket Flevoland, bel (0320-252004 of 0527-633931), mail Energieloket@nmfflevoland.nl  of chat: www.energieloketflevoland.nl, of bezoek een van de lokale inloopspreekuren. Zie voor tijden en locaties: www.energieloketflevoland.nl/contact.

Zie voor actuele acties en activiteiten Instagram en Facebook.