Fred Bom en Hennie Rozengarden
Fred Bom en Hennie Rozengarden Foto: Zeewolde Actueel

Seniorweb Zeewolde biedt hulp bij computerproblemen

Algemeen

ZEEWOLDE - De vrijwilligers van Seniorweb Zeewolde staan ook in de vakantieperiode klaar om te helpen bij problemen met de computer, laptop, tablet of mobiel. Bijvoorbeeld met Apple en Microsoft producten en met diverse besturingssystemen.

Iedereen kan kosteloos iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de Meermin op het Kerkplein 20. “Zorg ervoor dat u uw inloggegevens en/of wachtwoorden meeneemt, als er wat gewijzigd moet worden in de instellingen. Laat u niet ontmoedigen door de naam SeniorWeb want iedereen, van jong tot oud, is welkom!”

Een tip van Seniorweb:

Onlangs heeft een van onze vrijwilligers te maken gehad met phishing. Deze persoon werd gebeld door zogenaamd iemand van een bank, die vertelde dat er verdachte bedragen van de rekening waren overgeboekt naar een rekening in België. Het was nodig dat er op de bank werd ingelogd, zodat men de rekening kon ontdoen van de schadelijke software. De vrijwilliger vertrouwde het niet en beëindigde het telefoongesprek. Daarna is het officiële telefoonnummer van de bank gebeld. Dit nummer verschilde maar één cijfer met het officiële telefoonnummer van de bank. De bankmedewerker vertelde dat alle gesprekken worden bijgehouden en dat zij onlangs geen contact hadden opgenomen. Er waren ook geen verdachte bedragen afgeschreven. Dat was een hele opluchting. Advies van de bankmedewerker: “als u gebeld wordt door een bank, moet u altijd vragen naar de naam en afdeling van die persoon, waarna u het besprek beëindigt om vervolgens de bank te bellen om te checken of dit klopt. Wees altijd wantrouwig bij dit soort telefoontjes, het kan iedereen overkomen!”

!