Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Zeewolde dit jaar ook weer op uw steun rekenen?
Mogen de lotenverkopers uit de gemeente Zeewolde dit jaar ook weer op uw steun rekenen? Foto: Merel van Dooren/ Grote Clubactie

Zes Zeewolder verenigingen gaan loten verkopen voor de Grote Clubactie

Algemeen

ZEEWOLDE - Zaterdag 24 september starten zes verenigingen uit Zeewolde met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar! Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Dit jaar komen in Zeewolde leden van de volgende clubs langs de deur voor lotenverkoop: 

Basketballvereniging De Snipers, KV Wolderwijd/DYZLE, Badminton Club Zeewally, VV Zeewolde, De Zeewolder Ruiters en G.V. De Zeesterren. 

50 jaar relevant voor het Nederlandse verenigingsleven
Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Afbeelding
!