Afbeelding
Foto: NMFF

Energiebespaarlening tegen 0% rente

Algemeen

FLEVOLAND - Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar betalen sinds 1 november nu geen rente als ze een Energiebespaarlening aanvragen via het Nationaal Warmtefonds. Dit is een maatregel om bewoners met een koopwoning en een kleine beurs te ondersteunen met het verduurzamen van hun woning. Bezoek een spreekuur van het Energieloket voor advies op maat en ontvang een gratis ledlamp (zolang de voorraad strekt).

Laagdrempelige financiering

Het Nationaal Warmtefonds is in 2013 opgericht door de Rijksoverheid. Het fonds helpt woningeigenaren en VvE’s met laagdrempelige en betaalbare financiering voor de verduurzaming van woningen. Met de speciale 0% lening wordt het voor mensen met een klein inkomen ook haalbaar om te investeren in een duurzamere woning met een lagere energierekening. Voor mensen met weinig financiële ruimte om een lening af te sluiten is er een extra regeling. Via het Nationaal Warmtefonds kunnen zij €5.000 lenen zonder hierover rente te betalen en zonder de eerste vijf jaar te hoeven aflossen.

Nu investeren is straks een lagere energierekening

Investeren in een duurzamer huis betaalt zich, zeker met de huidige hoge energieprijzen, vaak snel terug. De aanschaf van zonnepanelen, isolerend glas, spouwmuur-, dak- of vloerisolatie draagt bij aan een lagere energierekening. Dit zijn maatregelen waarin je altijd kunt investeren, ook al is het nog niet duidelijk wat de warmtetransitie plannen zijn voor jouw wijk of buurt.

Locaties en tijden: www.energieloketflevoland.nl/contact  of bel (0320-252004 of 0527-633931), mail energieloket@nmfflevoland.nl of chat via www.energieloketflevoland.nl

!