Afbeelding
Foto: Jelle IJntema

Vrijwilligers gezocht voor taalproject

Algemeen

ZEEWOLDE - Zin om jouw taalplezier te delen bij een gezin? FlevoMeer Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor hun taalproject VoorleesExpress. 

VoorleesExpress is een taalstimulatietraject waarbij een vrijwilliger bij een gezin taalspelletjes doet, gaat voorlezen en ouders laat zien hoe je op een aansprekende manier met taal kan omgaan. “Hiervoor zoeken wij nieuwe vrijwilligers die blij worden van taal. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer gezinnen geholpen kunnen worden”, meldt FlevoMeer Bibliotheek. 

Vrijwilliger Catharina vertelt: “Mijn kennismaking met de VoorleesExpress stimuleerde me in mijn enthousiasme om voor te lezen! Er zijn mooie en leuke handreikingen om je op weg te helpen. Een gevarieerd aanbod aan verhalen, liedjes, versjes, informatie en advies hoe dat ruime aanbod in te zetten bij het voorlezen, ik geniet er volop van.” 

Een VoorleesExpress traject wordt op speelse wijze wekelijks een uurtje thuis bij het gezin aangeboden. De vrijwilliger streeft samen met de ouder(s) dat taal en leesplezier een vaste plek krijgt binnen het gezin. De resultaten van de voorleessessies zijn enorm verrijkend. Een moeder vertelt: “Nu weet ik wat ik kan doen om mijn kind te helpen taal te bevorderen”.

Middels de VoorleesExpress krijgen kinderen met een taalachterstand extra aandacht. “Juist in deze tijd is het voor gezinnen extra fijn dat het kind op een laagdrempelige manier de (Nederlandse) taal beter leert kennen.”
FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde zorgt voor begeleiding en de benodigde materialen. Het filmpje van VoorleesExpress laat zien hoe een vrijwilliger bij een gezin bezig is. 

Meer informatie en/of aanmelden voor een vrijblijvend informatiegesprek via https://voorleesexpress.nl/locatie/zeewolde