voorbeeldfoto tandenpoetsen
voorbeeldfoto tandenpoetsen Unsplash

Tandenpoetsen centraal tijdens Voorleesmiddag bibliotheek

Algemeen

ZEEWOLDE – De voorleesmiddag in FlevoMeer Bibliotheek op woensdag 20 april staat in het teken van tandenpoetsen. De voorleesvrijwilliger leest van 16.00 tot 17.00 uur voor uit het boek De tandarts van Liesbet Slegers.

Helma Ario Soeriowardojo (tandheelkundig preventief medewerker) van GGD Flevoland houdt een tandpreventiemiddag in de bibliotheek. Zij geeft tips en adviezen en legt aan ouders uit waarom napoetsen en het reduceren van het aantal eet- en drinkmomenten belangrijk is.

Meer over de voorleesmiddag
Elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen van nul tot vier jaar op de jeugdafdeling van FlevoMeer Bibliotheek genieten van de mooiste voorleesverhalen. De locatie is de activiteitenruimte van de bibliotheek.

Naast dat voorlezen de fantasie van kinderen prikkelt, helpt het voorlezen ook bij de taalontwikkeling. Voorlezen vergroot de woordenschat van jonge kinderen en stimuleert en motiveert het op een leuke manier om ook zelf meer te gaan lezen. Speerpunt van de FlevoMeer Bibliotheek is eraan bijdragen dat geen enkel kind met een taalachterstand de basisschool verlaat. En dat begint met voorlezen.
De toegang van de voorleesmiddagen is gratis. Kinderen hoeven zich niet van tevoren op te geven.

Meer informatie: www.flevomeerbibliotheek.nl