Welkom in de bibliotheken
Welkom in de bibliotheken Protief

Bibliotheken zijn open

Cultuur

ZEEWOLDE - De vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek zijn tijdens de lockdown gewoon geopend, zij vallen namelijk onder de essentiële organisaties. “Dat betekent dat iedereen welkom is om te lezen, leren of te werken en boeken kan lenen. De vestigingen sluiten uiterlijk 17.00 uur.”

Individuele activiteiten, zoals bijvoorbeeld spreekuren en taalles mogen ook doorgaan. De geplande groepsactiviteiten gaan niet door omdat er dan een te groot aantal mensen en kinderen bij elkaar zijn.
Een coronatoegangsbewijs is niet nodig om de bibliotheek te bezoeken. Wel is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht om een mondkapje te dragen en afstand te houden.

Informatiepunt Digitale Overheid
Bij FlevoMeer Bibliotheek leggen medewerkers uit hoe je een digitale afspraak kunt maken voor een vaccinatie of de boosterprik bij de GGD. Of hoe je de CoronaCheck app kunt downloaden.
“Zorg dat je de inloggegevens van je DigiD of je GGD-uitnodiging meeneemt. Mocht je nog geen DigiD hebben, dan kunnen we je daar ook mee helpen.”
In de bibliotheek kun je tevens terecht voor andere vragen over de Digitale Overheid of bijvoorbeeld het lenen van E-books.