Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

‘Verboden te voeren’ bij vrolijk toneelstuk voor onderbouw basisscholen

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Schooltoneel Zeewolde voert vrijdag 12 april in The Lux voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen het vrolijke stuk ‘Verboden te voeren’ op. Overdag zijn er vijf voorstellingen voor in totaal 1.140 leerlingen en leerkrachten. ’s Avonds is er een extra voorstelling voor andere belangstellenden.

Zeer zeldzame vogel

Morgen is het een bijzondere dag voor Jongevoets Dierenpark. Koningin Máxima (juf Ellis) komt op bezoek! Directeur Jelle Jongevoets (meester Mannes) is apetrots. Om aandacht te krijgen voor zijn dierentuin heeft hij samen met zijn vriend, de warrige professor Albert Einschwein (juf Thonny), een zeer zeldzame vogel gevangen. Maar dat mag natuurlijk niet, daarom zegt hij dat hij hem heeft gekregen. Jelle hoopt dat door de aanwezigheid van de zogenaamde oelewapper (juf Neeltje) het bezoekersaantal zal toenemen. Olga Onderdaan (juf Roos), die werkelijk alle klusjes voor de directeur moet opknappen, is zijn naaste assistent. Heel vaak klinkt het dan ook: “Olgááááá! Regel dat!” In de dierentuin werken verder hoofd dierenverzorging Bob (meester Remco), leerling dierenverzorger Sam (juf Ingrid), de superstoere ‘Ranger’ Rick (juf Tifène), snoepverkoopster Priscilla (juf Lianne) en dierentrainer Melissa (dubbelrol juf Ellis). Er is ook een zingende vrachtwagenchauffeur (juf Gonda) die op de gekste momenten spullen komt brengen. Jaap Aap (meester Jochem) zet af en toe de boel flink op stelten. Dierenarts Vlaai (juf Rianne) heeft veel verstand van dierenpoep, waardoor ze te pas en te onpas haar mening komt geven. Koningin Máxima zal bij haar bezoek de oelewapper onthullen. Omdat er op dat moment niks mis mag gaan, wordt de onthulling eerst gerepeteerd. De presentatie is in handen van de beroemde dierenkenner Freek Vonk (juf Fiona). Op het moment suprême blijkt dat de oelewapper verdwenen is. Hoe loopt dit af? Gelukkig dat rechercheur de Sock (dubbelrol juf Gonda) er ook nog is…

Tot in de puntjes

De regie van ‘Verboden te voeren’ is wederom in handen van Trudy van de Beek. De schoolleidster van basisschool Kaleidoscoop wist dit schooljaar samen met haar team de onderwijskwaliteit van haar school weer ‘inspectieproof’ te krijgen en ziet de toneelvoorstelling van 12 april eveneens als een echte uitdaging om tot in de puntjes te regelen. Nieuwelingen Chris Kooij en Joost de Jong completeren het combo dat verder bestaat uit Mike Kerkhoven en Herman van Aartsen. Gera Anbergen-Peterson en Simone Nell-Kerkhoven zorgen voor de zangbegeleiding, Stien Kramer voor de schmink en Lyanda van Henten voor de (speciale) kleding. Ten slotte moet de decorploeg worden genoemd, die net als de spelersgroep al sinds vorig najaar in Kaleidoscoop aan de slag is een mooie ‘dierentuin’ op het podium van The Lux te kunnen presenteren.

Aanvang van de avondvoorstelling 12 april is 19.00 uur (zaal open 18.30 uur). Kaartjes à € 7,50 (basisschoolkinderen betalen € 5,-) zijn verkrijgbaar aan de deur.