Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Onderwijstoneel speelt ‘Sabotage op het spoor’

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – Onderwijstoneel Zeewolde speelt vrijdag 14 april in The Lux voor de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen het vrolijke stuk ‘Sabotage op het spoor’. Overdag zijn er vier voorstellingen van elk een uur (met telkens 260 kinderen/leerkrachten), ’s avonds is er een extra voorstelling voor geïnteresseerde ouders en andere belangstellenden.

Voor deze editie van Onderwijstoneel Zeewolde is de bovenbouw van de basisscholen aan de beurt. Al vanaf oktober zijn vijftien leerkrachten van alle Zeewolder en enkele Harderwijkse scholen elke woensdagavond hiervoor aan het repeteren in basisschool Kaleidoscoop. De regie wordt na enkele jaren weer verzorgd door Trudy van de Beek, Gera Anbergen leidt de zangrepetities en Kim Westerink is danscoach. De decorploeg telt liefst negen medewerkers, het combo drie en de schminkploeg twee.

‘Sabotage op het spoor’ van Spotlight Musical Productions draait om de stoomtrein De Arend die opeens hortend en stotend tot stilstand komt. De trein wil niet meer voor- of achteruit. Alle passagiers moeten uitstappen. De trein is gestrand in het piepkleine bergdorpje Bijster en het plaatselijke pension van Debbie Doordouwer heeft te weinig kamers om iedereen te kunnen herbergen. Het gros van de vakantiegangers moet de nacht noodgedwongen in de buitenlucht doorbrengen. Dan blijkt de voorraad kolen van de trein op mysterieuze wijze te zijn verdwenen én machinist Tony te zijn gedrogeerd. Hij valt om de haverklap in slaap en slaat alleen nog wartaal uit. Dat kan geen toeval zijn: iemand heeft de trein gesaboteerd! Maar wie? En waarom? Zelfs twee aanwezige commando’s weten niet hoe ze deze situatie kunnen oplossen. In de chaos trekken alle gestrande reizigers hun eigen plan. De dames van modehuis Exciting Shoes proberen weg te komen om op tijd bij de presentatie van hun nieuwe schoenencollectie te zijn. Bodyguard Harrie doet er alles aan de identiteit van het meegereisde koningspaar Willy en Max geheim te houden en chef-kok Eddie Kokkerelli vraagt zich radeloos af of hij wel voor iedereen eten kan maken. Dit terwijl de altijd vrolijke zwerver Swieber door alle chaos heen de lolbroek blijft uithangen... Is de situatie hopeloos? Het lijkt erop. De saboteur zal moeten worden ontmaskerd, anders is een goede afloop onmogelijk!

Vrijdagavond 14 april is er in The Lux een extra voorstelling (20.00 uur). Kaartjes hiervoor zijn vanaf 19.00 uur aan de deur verkrijgbaar (volwassenen € 7,50 en kinderen € 5,-).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding