Afbeelding
Foto: Carla Spannenburg

Tulpenroute Flevoland eerder van start

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

FLEVOLAND - Vanwege de wisselende weersomstandigheden de afgelopen maanden groeien de tulpen sneller dan vorig jaar. Daarom heeft de organisatie van Tulpenroute Flevoland besloten het evenement eerder te laten beginnen. Zondag 7 april zal de eerste dag zijn dat bezoekers de autoroutes kunnen rijden. 

Autoroutes

Deze tiende editie zijn er drie mooie autoroutes uitgezet door de provincie. Deelnemers verkennen tijdens de route Flevoland en zij kunnen zich laten verrassen door de kleurrijke bloemenzee en activiteiten bij lokale ondernemers. Een autoroute is te rijden met behulp van de Tulpenroute Flevoland App. Deze App wijst je tijdens de rit de weg en hoor je via de audiotour leuke feitjes over de tulpen en de omgeving. 

Een ticket kost dit jaar weer €5,00. Bij het reserveren kies je de route, de dag en starttijd en een startlocatie. Op de gereserveerde dag kun je je ticket activeren in de Tulpenroute Flevoland App. Op de startlocatie ontvang je een deelnamesticker. Deze sticker geeft goedkeuring om als deelnemer te mogen rijden over bestemmingswegen en moet zichtbaar op het dashboard of autoraam geplakt worden.
Op de startlocaties is ook een papieren routekaart te vinden.

Fietsroutes

Naast de autoroutes zijn er ook vier fietsroutes rond Dronten, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde. Voor deze fietsroutes hoef je geen ticket te kopen. De fietsroutes zijn vanaf vrijdag 5 april 12.00 uur te downloaden via de website van Tulpenroute Flevoland. 

Geniet van kleurrijke kunst

Vanwege de tiende verjaardag van Tulpenroute Flevoland wordt in het centrum van Dronten dit jaar een vierde route georganiseerd: de Tulpen Kunst Route. Lokale kunstenaars, ook in Zeewolde, stellen hun fleurige kunstwerken tentoon in de etalages van lokale ondernemers. 

Tickets

De tickets voor de autoroute zijn te koop op de website van Tulpenroute Flevoland.  

Meer informatie:  www.tulpenrouteflevoland.nl