Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Dringen om naar binnen te kunnen bij woonmanifestatie

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Dat de zaterdag in het gemeentehuis gehouden woonmanifestatie in een behoefte voorzag, is een understatement. Vele honderden geïnteresseerde bezoekers van allerlei leeftijden kwamen een kijkje nemen. Rond 14.00 uur waren er een kleine zevenhonderd belangstellenden geteld.

Karakter Zuiderzeeplaats

De woonmanifestatie gaf een inkijkje in de bijna driehonderd mogelijkheden voor wonen in het Havenkwartier (Polderwijk). Zo toonden vijf projectontwikkelaars hun in totaal 251 woningen die zij in het gebied wilden realiseren. Daarnaast liet wooncorporatie Woonpalet de plannen zien voor 47 sociale huurwoningen. En niet te vergeten bood de gemeente Zeewolde de mogelijkheid tot de aankoop van zogenoemde vrije kavels. “De ontwikkelaars hebben kaders meegekregen om de sfeer en het karakter van een Zuiderzeeplaats in hun projecten mee te geven”, aldus wethouder Helmut Hermans (Wonen, Volkshuisvesting) voor een bomvolle hal van het gemeentehuis om 10.00 uur bij de opening van de manifestatie. “U mag zelf beoordelen of dat gelukt is. Wij denken van wel.” Hermans merkte verder op dat alle te presenteren woningen zich aan of in de directe nabijheid van water bevonden. “Schutsluis De Spieghel en keersluis ’t Ruime Sop zorgen voor een vaarverbinding naar het Wolderwijd en de vaarroute Blauwe Diamant. Door het ontwerp daarvan is er nu een doorgaande vaarroute van Zeewolde tot Friesland.”

VACwonen

Hermans noemde zaterdagmorgen de Stichting VACwonen Zeewolde, de adviescommissie wonen die al sinds 1984 ter plaatse veel nuttig werk verricht, in het bijzonder. “De commissieleden voorzien bouwers en ontwikkelaars al veertig jaar van tips om de gebruikskwaliteit van woningen te verhogen, van te hoog of te laag geplaatste stopcontacten tot verkeerd scharnierende ramen: VACwonen staat voor optimale gebruikskwaliteit van uw nieuwe woning. Keep up the good work! Gefeliciteerd, Stichting VACwonen Zeewolde met jullie 40-jarig bestaan.” De portefeuillehouder Wonen vergat niet de organisatoren en deelnemers van de woonmanifestatie te benoemen én te complimenteren. “In dat rijtje mag natuurlijk de naam van Jan van Tellingen, architect en planvader van de Polderwijk, niet ontbreken. Evenmin als die van de gemeente Zeewolde met het team Wonen en Economie, het team Communicatie, het team Duurzaamheid, de bodes, de standhouders, ontwikkelaars, bouwers, makelaars en cateraars. Dank aan iedereen die aan de voorbereiding en uitvoering heeft bijgedragen.”

Levensbestendig wonen

Een groot deel van de bezoekers van de woonmanifestatie heeft de openingstoespraak van wethouder Hermans niet of nauwelijks gehoord. Dat had niets met desinteresse te maken, velen stonden buiten het gemeentehuis simpelweg nog in de rij om naar binnen te kunnen. Toen Hermans eenmaal het startsein had gegeven, kon het publiek de verschillende stands op de begane grond en de eerste verdieping van het gemeentehuis bezoeken. Tot 14.00 uur was er de gelegenheid wensen en mogelijkheden op het gebied van wonen, kopen en huren te bespreken. Volgens de aanwezige projectontwikkelaars en makelaars was er vooral veel vraag naar starterswoningen, appartementen en huizen voor levensbestendig wonen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding