Afbeelding
Eigen foto

Leerlingen van De Toermalijn genieten van buitenlessen

Cultuur

ZEEWOLDE - In het kader van de Nationale Buitenlesdag, dinsdag 13 april, hebben meerdere groepen van basisschool De Toermalijn onder meer hun reken- en spellingles, genietend van het aangename lentezonnetje, lekker buiten mogen doen. Vooral het loopspel met vragen over onder andere rekenen, geschiedenis en Engels maakte het leren volgens de leerlingen extra leuk. 

Leerlingen van zestig basisscholen in de provincie Flevoland gingen tijdens deze zesde editie van de Nationale Buitenlesdag met hun leerkrachten naar buiten om op een verfrissende manier les te krijgen. Dat is een op de drie basisscholen in Flevoland. Van taal en rekenen op het schoolplein worden kinderen niet alleen vrolijk, ze bewegen meer, hun concentratie gaat omhoog, de leerstof blijft beter hangen en de buitenlucht is gezond.

Tijdens de Buitenlesdag, een initiatief van Jantje Beton en IVN, wordt aandacht gevraagd voor het belang van leren in de buitenlucht. Nu gebeurt dit nog nauwelijks. Ruim tachtig procent van de basisscholen heeft geen enkel beleid wat betreft het geven van buitenlessen en amper 1 procent van alle lessen vindt buiten plaats, zo blijkt uit nieuw onderzoek van DUO in opdracht van Jantje Beton en IVN.

Zonde, want leerkrachten zeggen zelf het liefst te zien dat 25 procent van alle lessen buiten plaatsvindt. Ze geven echter aan hiertoe onvoldoende toegerust te zijn. Zij willen meer kwalitatieve, goed voorbereide buitenlessen, de juiste materialen en een fijne omgeving om buitenles te kunnen geven oftewel een groen ingericht schoolplein dat goed dienst kan doen als buitenlokaal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding