Afbeelding
eigen foto

Gratis kerst- en oudjaarsconcert met het carillon

Cultuur

ZEEWOLDE - Vanuit het torentje van Open Haven worden op vrijdag 17 december en vrijdag 31 december twee bijzondere concerten georganiseerd. De klokken van het carillon klinken dan samen met versterkte zang en piano. De concerten beginnen om 16.00 uur en zijn gratis te beluisteren vanuit de omringende straten of vanaf de luisterplaats op het Kerkplein.

Kerstconcert 
Het sfeervolle gratis ‘Jingle Bell Moods’ concert op vrijdag 17 december brengt je alvast in kerststemming.

(Tekst gaat onder de foto verder)


Evelina Vorontsova 

De Russische top-pianiste Evelina Vorontsova zal vanuit de beiaardcabine met het carillon meespelen op een versterkte piano. Tijdens het concert komen zowel klassieke werken van Bach en Handel als vrolijke internationaal bekende kerstliederen aan bod.

Oudejaarsconcert  
Geniet van een muzikale afsluiting van het jaar met sopraan Madieke Manon.

(Tekst gaat onder de foto verder)


Frank Steijns
(foto: Johan Strijckers)

Onder begeleiding van haar man Frank Steijns op het carillon en Boudewijn Zwart op versterkte piano laat zij zowel klassieke werken als meer populaire liederen door de straten van Zeewolde klinken. Een heerlijke afsluiter van het jaar en tegelijk een moment van bezinning op het jaar dat voor ons ligt.

Er zijn momenteel zoveel concerten en voorstellingen die niet door kunnen gaan... Deze torenconcerten zijn veilig buiten en met voldoende afstand te beluisteren. Ze worden de bewoners van Zeewolde aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde.

Meer informatie op www.carillonzeewolde.nl