Afbeelding
Eigen foto

Inge-Marie haakt 1000 euro bij elkaar voor de Voedselbank

Cultuur

ZEEWOLDE - In de koude wintermaanden is een warme wollen muts een leuk en tegelijk nuttig cadeau. Inge-Marie Wagemaker haakt graag en ze bedacht een actie om haar hobby ook zinvol te maken: de opbrengst van de verkoop van de mutsen zou volledig naar de Voedselbank Zeewolde gaan.

Inge-Marie ontdekte het haken een jaar of drie geleden, toen ze na een operatie enige tijd rust moest houden. Met hulp van YouTube-filmpjes leerde ze het zichzelf aan en ze bleef het leuk vinden. Haar kleurrijke en vrolijke mutsen haakte ze in 2,5 à 3 uur per muts en het werden er meer dan honderd.

Ze had zich ten doel gesteld er € 1.000,-- mee op te halen, onder meer op de kerstmarkt in december. De lockdown door de corona-pandemie was dan ook een flinke tegenvaller. Daarna nam ze contact op met de Oude Bieb, die open mocht blijven voor afhalen. Dat bleek een gouden greep. Ze kon daar een verkooptafel inrichtten en bracht er veel uren door om haar mutsen te maken en te verkopen. Met als uiteindelijk resultaat toch die beoogde € 1.000,-- voor de Voedselbank Zeewolde. De voorraad is nog niet volledig op, de mutsen blijven voorlopig nog te koop in de Oude Bieb.