Repetitie voor de opening van Floriade 2022
Repetitie voor de opening van Floriade 2022 Zeewolde Actueel

Balletschool Zeewolde doet mee aan openingspektakel Floriade

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Het theatergezelschap Vis à Vis verzorgt op 13 april a.s.de openingsshow van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Vijf Flevolandse theater- en dansscholen zijn geselecteerd om hieraan mee te doen. Eén daarvan is balletschool van Tilly Verhaar uit Zeewolde.

Vis à Vis heeft zich voor het openingsspektakel ‘Schoonschip’ laten inspireren door het thema van Floriade ‘Growing Green Cities’. Er wordt samengewerkt met het Almeerse muziekensemble Black Pencil, die hiervoor een speciaal muziekstuk componeerde, en 200 kinderen van theater- en dansscholen scholen uit Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk en Zeewolde.

Balletschool Zeewolde doet mee met maar liefst 66 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. “Geweldig om met zoveel kinderen aan te mogen treden”, vertellen Tilly en dochter Jinte, die de kinderen klaarstomen voor het optreden. “Dit is iets heel bijzonders voor ons dorp. Voor de kinderen is het een unieke ervaring om mee te mogen doen.”

De gezamenlijke repetities gaan op 19 maart van start in Almere. Balletschoolhoudster Tilly Verhaar zal de repetities met de 200 kinderen leiden. “Heel mooi om aan zo’n grote productie mee te mogen werken. Dit zijn de krenten in de pap.”

Op een vraag vanuit de organisatie voor een zangeres is Iris Verhoek (winnares Voice kids) voorgedragen. Zij is als zangeres verbonden aan het spektakel. “Een mooie Zeewolder afvaardiging dus!”

Wethouder Egge Jan de Jonge, die deze week bij een repetitie kwam kijken, wenste de dansers alvast succes toe. “Dit is een heel unieke gebeurtenis. Tof dat er zoveel kinderen uit Zeewolde bij zijn. Succes bij de generale repetitie. Geniet ervan en maak ons trots op Zeewolde!”

Naast de officiële openingsshow op 13 april zijn er twee extra voorstellingen op 15 en 16 april. De voorstellingen van Vis à Vis zijn een cadeau speciaal voor de inwoners van Almere en Flevoland. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.floriade.com

Afbeelding
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 22 uur geleden