Afbeelding
Foto: M. Piwnicki

Zeewolde Atletiek brengt het Bevrijdingsvuur naar Zeewolde

Cultuur

WAGENINGEN/ZEEWOLDE - Traditiegetrouw wordt op 5 mei het Vrijheidsvuur vanuit Wageningen als een ‘lopend vuur’ door vele sporters uit heel Nederland in Nederland verspreid. 

Het Vrijheidsvuur staat symbool voor leven in vrede en vrijheid. Zeewolde Atletiek hecht veel waarde aan de betekenis van het Vrijheidsvuur. “Wij vinden het belangrijk, zeker nu, met in gedachten de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oost Europa, dat mensen in vrede en vrijheid in een rechtvaardige wereld kunnen leven. Zo’n wereld is niet vanzelfsprekend. Daar is blijvende inspanning voor nodig. En Zeewolde Atletiek gaat zich daarvoor inspannen in nauwe samenwerking met vrijwilligers van de Oranjevereniging.”

Leden van Zeewolde Atletiek halen in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur op in Wageningen en brengen het vuur al rennend in estafette vorm, met begeleiding, naar Zeewolde. Onderweg wordt ook aansluiting gezocht met de wandelgroep van de vereniging, die het vuur ‘aftapt’. Beide groepen zullen gezamenlijk ongeveer rond 08.15-08.30 uur op het Kerkplein aankomen, alwaar het vuur symbolisch centraal zal worden ontstoken. Dit is tevens het startsein van de diverse 5 mei activiteiten.

“Zeewolde Atletiek hoopt met deze estafetteloop over ca 80 km, samen met de Oranjevereniging, de waarde van Vrijheid en Vrede te benadrukken en daarvoor een stukje bewustwording te creëren.”