Afbeelding
Eigen foto

Italiaans uitwisselingstudente Emma zoekt een warm thuis in Zeewolde of omgeving

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zeewolde – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Emma uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Zeewolde of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

Emma doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Dit programma biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.?

Vorig jaar zijn mede via Zeewolde Actueel al de Italiaanse Anna en Naima verwelkomd in een Zeewoldens gastgezin.

”Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.”

Nu wordt er een gastgezin gezocht voor Emma. Emma is een georganiseerde en avontuurlijke student van 16 jaar uit Italië. Ze is dol op koken en vindt het leuk om verschillende gerechten te maken, maar haar favoriete keukens zijn Japans en Italiaans. Verder is ze graag in de buitenlucht om te sporten. Ze heeft ook een eigen boot waar ze regelmatig mee gaat zeilen op zee. Emma is graag omringd door haar familie, waar ze vaak mee op reis gaat om nieuwe landen en plekken te ontdekken. Ze is een leergierige student en wil daarom ook tweetalig onderwijs gaan volgen tijdens haar uitwisseling in Nederland. “Ik ben super enthousiast en gemotiveerd om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en hier nieuwe ervaringen op te doen!”

Nieuwsgierig geworden naar Emma, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via?highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website:?www.travelactive.nl/high-school-holland.