Afbeelding
Foto ©Ruud van Velzen

Wens van de Jeugdraad, meer EHBO-koffers in het dorp, is vervuld

Politiek

ZEEWOLDE – De campagne die de Jeugdraad van Zeewolde onlangs is gestart om haar stellingen uit haar eigen verkiezingsprogramma onder de aandacht te brengen, is positief van start gegaan. Met de overhandiging van zes EHBO-koffers is één van de wensen; meer EHBO-koffers in het dorp, donderdag 13 januari al in vervulling gegaan. 

De Jeugdraad, bestaande uit 22 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de elf basisscholen, wil heel graag het dorp mooier, leuker en veiliger maken. Zo mogen er van de Jeugdraad wel meer speeltuinen komen in de Polderwijk, meer zebrapaden en lantaarnpalen om onveilige plekken te verbeteren en ook meer EHBO-koffers komen in de openbare ruimte. “Want er zijn verschillende plekken waar je lelijk kunt vallen en dan moet je eerst naar huis voor een pleister”, vertelden de raadsleden in een interview met De Stentor. 

Ondernemer Wilco van Leeuwen van De leeuw Snacks pikte dit laatste speerpunt op en besloot direct actie te ondernemen. Hij legde contact met 2Cheap, een andere lokale onderneming, en samen regelden zij zes EHBO-koffers voor de Jeugdraad om op diverse locaties neer te kunnen zetten. Eén daarvan blijft staan bij De Leeuw Snacks. De Jeugdraad, die de EHBO-koffers donderdag in ontvangst mocht nemen, liet weten heel blij te zijn met de geste. 

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 7 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 9 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 9 uur geleden