Afbeelding
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Biebios trapt af met boekverfilming De Zaaier

Cultuur

ZEEWOLDE - De Biebios gaat weer van start. Het nieuwe seizoen trapt af met het fascinerende, waargebeurde verhaal van de Franse Violette Ailhaud. De verfilming van haar verhaal De Zaaier is donderdag 27 oktober te zien in FlevoMeer Bibliotheek. 

Het is 1852. De jonge Violette woont in een bergdorpje in de Franse Alpen en moet toezien hoe het leger van Napoleon III hardhandig een boerenopstand de kop indrukt. Alle mannen uit haar dorp worden gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten vanaf dat moment alles zelf doen: de oogst binnenhalen, huizen repareren en het land bewerken. 

Het ziet er niet naar uit dat de mannen ooit nog terugkomen en Violette en veel andere jonge vrouwen zijn bang kinderloos te blijven. Ze leggen een eed af; de eerste de beste man die het dorp binnenkomt zullen ze delen zodat de bevolking kan blijven groeien. Maar dan verschijnt hoefsmid Jean, waar Violette gevoelens voor krijgt. Hem delen met de andere vrouwen blijkt een stuk moelijker dan gedacht. 

 Aanvang film: 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten 5 euro voor leden, 7,50 euro voor niet-leden. Kaarten alleen vooraf te reserveren bij de servicebalie tussen 13.00 en 17.30 uur of via de website. Let op: er worden op de avond zelf geen kaarten meer verkocht!