Afbeelding
Foto: Sven Scholten

Gratis decemberconcerten met het carillon

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - In december worden er door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde een drietal bijzondere gratis concerten in Zeewolde aangeboden.  

Het eerste concert is behaaglijk warm te beluisteren in de RK-zaal van ontmoetingscentrum Open Haven. Voor de overige twee openlucht concerten is het aan te raden om je warm aan te kleden.

Concert 1: Kerstklokken met orgel, piano en blokfluit

Woensdagavond 21 december, 20.00 uur. Toegang gratis. 

Beiaardier Boudewijn Zwart neemt zijn kamercarillon mee. Het kamercarillon heeft een twinkelende klank en laat zich prachtig combineren met het orgel van de RK-zaal. Hiervoor is de bevlogen organist Gerard de Wit uitgenodigd. Evenals tijdens het Havenconcert in 2018 neemt hij nu ook zijn echtgenote mee: Johanneke de Wit. Johanneke is van beroep fluitist en zal diverse blokfluiten laten horen. Zij zal bewijzen dat er met blokfluit heel wat meer mogelijk is dan wat wij allen van onze lagere schooltijd gewend zijn. Zwart en Wit spelen een kleurrijk klassiek kerstprogramma.
Het concert is om ca. 21.00 uur afgelopen. Na afloop biedt de vereniging de bezoekers een gratis drankje aan.

Concert 2: Carillonconcert rondom Dorpsactiviteit ‘K WIS ‘T

Donderdagmiddag 29 december, 15.00 uur. Locatie: Kerkplein voor ontmoetingscentrum Open Haven.

Ook dit jaar doet het carillon weer mee met de dorpsquiz ‘K WIS ’T. Om alvast in de stemming te komen speelt Boudewijn Zwart vanaf 15.00 uur op het carillon in samenspel met een door hem ingespeelde geluidsband. Exact om 15.30 uur speelt hij het liedje dat in de dorpsquiz moet worden geraden. Daarna gaat Boudewijn nog even door met feestelijke muziek rond kerst en oud- en nieuwjaar. Het concert is al wandelend in de omgeving van de toren te beluisteren.

Concert 3: Oud & Nieuw Carillon-PLUS concert 

Vrijdag 30 december, 17.00 uur. Te beluisteren rondom de toren van Open Haven

Het carillon van Open Haven wordt deze middag bespeeld door Wim Ruitenbeek, beiaardier van o.a. Hilversum. Boudewijn Zwart bespeelt de piano. Ook zal medewerking worden verleend door de bekende saxofonist Hans Broekhuijsen. Met dansmuziek uit de middeleeuwen en met moderne populaire songs, laten zij letterlijk horen wat ‘oud’ en wat ‘nieuw’. Dit concert, dat al wandelend in de directe omgeving van de toren te beluisteren is, is een mooie muzikale afsluiter van het jaar!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding