Afbeelding
Foto: Jorick van Rijs

Met knallende carbidbussen het oude jaar uit

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE – Het weer was er niet echt naar om naar buiten te gaan op oudejaarsdag, maar het weerhield een aantal Zeewoldenaren er niet van om in de stromende regen de melkbussen klaar te zetten voor het traditionele carbidschieten.

Het grasveld in de Zeewolderhoek, waar het carbidschieten mocht gebeuren, veranderde door de aanhoudende regenval al snel in een drassige modderpoel. Een aantal carbidschieters hield het dan ook wat sneller dan normaal voor gezien. Andere liefhebbers van het carbidschieten hadden zich op het natte weer voorbereid door een tentdoek te spannen of een partytent neer te zetten. Met genoeg proviand bij de hand hielden die het een stuk langer vol.
Ondanks dat er minder carbidschieters waren, was het geknal er niet minder om. Alleen de scoutinggroep was al goed voor een melkbus of elf. De vriendengroep bestaande uit Wessel Ploeg, Rik Visser, Bryan van ’t Zelfde en Jorick van Rijs hadden twee melkbussen paraat. Waar de ene groep ballen de lucht in schoot, schoot een andere groep met plastic zakken, ‘want dan hoeven we niet zo ver te zoeken.’

Bij het carbidschieten gaat het volgens de deelnemers vooral om de lol die het carbidschieten met zich meebrengt. Maar ook om een stukje gezelligheid. “Het is gewoon een leuk om dit samen met vrienden te doen.”

Op Facebookpagina van Zeewolde Actueel zijn ook een filmpjes te zien van het carbidschieten 2022. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding