Afbeelding
Foto: Katiuscia-Maximiliaan-Modderman

Feest in de bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Zin in een voorleesfeestje? Op woensdag 25 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Luister naar het Prentenboek van het Jaar, doe mee met de kleurwedstrijd of bezoek de voorstelling Maximilian Modderman geeft een feestje op donderdag 2 februari. 

De Nationale Voorleesdagen is een jaarlijkse landelijke campagne van Stichting Lezen om het voorlezen aan kinderen tussen 0 en 6 jaar te bevorderen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar: Maximilian Modderman geeft een feestje van Aukje Akveld.

Activiteiten

Woensdag vanaf 15.00 uur leest een voorleesvrijwilliger voor uit het prentenboek van het jaar. Ook is de bibliotheek omgetoverd tot een levend zoekboek, want tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er prenten uit het prentenboek van het jaar verstopt. Jonge bezoekers kunnen tijdens de openingstijden van de bibliotheek een zoekformulier bij de balie halen en de speurtocht starten. Alles gevonden? Dan krijgen de kids iets lekkers.

Speciaal voor kleine kunstenaars is er een kleurwedstrijd rondom het prentenboek van het jaar. De kleurplaat is beschikbaar via de website of af te halen in de bibliotheek. Meedoen kan tot 4 februari. In de week na de Nationale Voorleesdagen krijgt de winnaar bericht.

Gratis vingerpop 

Alle kinderen tussen de twee en zes jaar die tijdens de Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek krijgen een Maximilian Modderman vingerpop cadeau.

Voorstelling 

Donderdag 2 februari om 15.00 uur is de voorstelling Maximilian Modderman geeft een feestje door Katoesja theaterproducties. Katiuscia Principato speelt de voorstelling. Haar voorstellingen zijn lief, verrassend en vooral muzikaal ingekleurd door haar prachtige zangstem. Dit alles is een bont, fantasierijk decortje!
Een kaartje kost € 2,00 voor niet-leden en € 1,50 voor leden. “Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze voorstelling, dus wees er snel bij! Let op: elk kind en elke begeleider heeft een kaartje nodig.”

Meer informatie: www.flevomeerbibliotheek.nl

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 4 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 6 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 6 uur geleden