Afbeelding
Foto: Museum Schokland

Beleef (gratis) het museumweekend op Schokland

Cultuur

FLEVOLAND - Tijdens de Nationale Museumweek, van 1 t/m 7 april, zetten de Nederlandse musea een week lang samen collecties en verhalen in de schijnwerpers. Museum Schokland doet ook mee met een leuk activiteiten aanbod in het weekend van 1 en 2 april én gratis toegang tijdens het weekend. 

Sunsation op Schokland

Festival Sunsation organiseert zaterdag 1 april ‘Sunsation op Schokland’ in de Museumkerk op Schokland. ‘Sunsation op Schokland’ heeft een veelzijdig programma, met poëzie, muziek en film. Ook is er een korte inleiding over Festival Sunsation, het oudste culturele festival van Flevoland, dat tijdens de zomerzonnewende bij landschapskunstwerk Observatorium Robert Morris wordt gevierd. 

Na de voordrachten en muziek wordt de onlangs verschenen film ‘Ode aan de zon’  van regisseur Elisabeth van Leeuwen vertoond, gemaakt naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van Festival Sunsation.

Verder kan er een rondleiding gemaakt worden met een ervaren gids. Reserveren is hiervoor wel verplicht. 

Werelderfgoed Schokland

Schokland herbergt een rijke historie. Het gebied wordt al vanaf de prehistorie bewoond. Museum Schokland vertelt het eeuwenoude en immer actuele verhaal van migratie en het leven met water.