Afbeelding
Foto: Eigen foto

Het Zeewolder meezingfeest komt eraan!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Mede in het kader van het 40-jarig bestaan van Zeewolde wordt op vrijdagavond 31 mei (19.30 – 23.00 uur) het ‘Zeewolder meezingfeest’ gehouden. De toegang is gratis. Het enige doel van het pretentieloze evenement is mensen, van jong tot oud, bij elkaar brengen en een mooie avond bezorgen.

Collectief geheugen

Meezingen met liedjes die tot ieders collectieve geheugen behoren onder het genot van een drankje. Het samen zijn, het samen zingen, bewegen, het samen gezellig hebben en daardoor een band creëren. Een band tussen de inwoners van Zeewolde, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geloof of sekse. Mensen houden van zingen, maar hebben er weinig gelegenheid toe. Maar tussen enkele honderden anderen valt de gêne weg en durft iedereen mee te zingen.

Na een optreden van (dat is nog een verrassing) zetten de sfeermakers op het podium de toon en met een vrolijke uitstraling in een Zeewolde T-shirt, zorgen zij voor de juiste sfeer. Talent is niet belangrijk (hoe raar dit ook mag klinken!), het gaat om de sfeer, het gevoel van saamhorigheid, die tijdens het zingen ontstaat.

Iedereen kan zingen

Van de Stones tot Guus Meeuwis. Van Abba tot Marco Schuitmaker. En dit alles onder het motto: of je nu zingt als een nachtegaal of zo vals als een kraai, dat maakt niet uit, van samen zingen word je blij! Niemand zingt solo!

Met welk liedje wil jij meezingen? Laat het de organisatie weten en ook waarom je juist voor dat liedje hebt gekozen. Wie weet staat jouw keuze wel in de speciale meezingkrant. Het aanmelden van liedjes (je mag daarbij zelfs je top-3 doorgeven en dan liefst gemotiveerd) kan tot 1 mei a.s.

Aanmelding

Om de lokale binding met Zeewolde te onderstrepen bestaan de sfeermakers op het podium bij voorkeur uit plaatselijke vriendenclubs, sportverenigingen, zangkoren enz.. Ook dit kun je tot 1 mei doorgeven. Vermeld daarbij het aantal personen en wat je onderlinge connectie precies is (club, familie, buurt enz.).

Het Zeewolder meezingfeest wordt georganiseerd door Linda Pelser en Albert Lubberink.

Aanmelden en informatie: zeewoldermeezingfeest@gmail.com

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 20 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 22 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 22 uur geleden