Afbeelding
Foto: logo

ToTTopdebodem: ‘Welk geheim schuilt er in het archief van het gemeentehuis?’

Cultuur

ZEEWOLDE - In het kader van veertig jaar Zeewolde wordt Linda als projectleider archief aangesteld om terug te gaan in de geschiedenis. Daar komt ze voor het eerst de term ‘Wolderbulten’ en ‘Horsterdiep’ tegen. Er wordt ook geschreven over Plan B. Wat is dat en waarom is alle documentatie hierover mysterieus verdwenen?

Het aftellen is begonnen voor theatergroep ToTTopdebodem. Nog twee weken en dan staan de spelers op het podium. De rollen zijn zo goed als ingestudeerd. De teksten kunnen ze dromen. Straks gaan de spots aan en staat het geluid op scherp. 

De theatergroep gaat nog even flink aan de slag: “Er zijn extra oefendagen ingelast om de puntjes op de i te zetten en alle acts goed uit te voeren. De laatste spijkers gaan in het decor, de kleding is genaaid, alle voorbereidingen liggen mooi op schema. Ook de muziekgroepen, het koor en de dansers oefenen extra. Iedereen voelt dat de voorstelling dichterbij komt.”

De theaterproductie wordt uitgevoerd door twee kerkelijke gemeenten die in het afgelopen jaar bij elkaar zijn gekomen onder één gezamenlijke naam: de Nederlandse Gereformeerde Kerken. De Schuilhof en Het Kruispunt hebben als doel om elkaar door deze productie op een ontspannen manier nader te leren kennen. 

Uitverkocht

De voorstelling wordt twee keer opgevoerd: op vrijdag 19 en zaterdag 20 april in het gebouw van De Schuilhof. De belangstelling is groot, vrijdagavond was al volgeboekt en nu zijn ook de laatste kaarten voor de zaterdag uitverkocht. 

Deze theaterproductie is van Zeewoldenaren, door en voor Zeewoldenaren. “Het is het eerste cadeau dat de gemeente uit mag pakken voor het jubileumfeest in 2024, waarin gevierd wordt dat Zeewolde veertig jaar bestaat.”

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31