De markante gevel
De markante gevel Foto: Zeewolde Actueel

Open dag ‘Het Baken’ trekt veel bekijks

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE — Op een zonovergoten zaterdag 11 juni ontving wethouder Ewout Suithoff symbolisch de sleutel van sportcomplex Het Baken, en daarmee was de officiële opening daarvan een feit. Duurzaam, energieneutraal, binnen budget en een maand ‘te vroeg’: “Het gaat ook wel eens een keertje goed”, zoals een bezoeker het uitdrukte. Gezien de algehele prestatie én het succes van de dag was dat een understatement met een brede glimlach.

Een zestal meiden van gymnastiekvereniging ‘De Zeesterren’ beet ’s ochtends het spits af en verzorgde voor een gezelschap genodigden een ‘lenige’ openingsshow, die uitmondde in het grijpen van de sleutel die hoog in de ballonnenboog hing, voor op de vers betegelde stoep van Het Baken. Wethouder Suithoff bedankte De Zeesterren, en toog gewapend met de sleutel naar binnen, waar Showkorps ‘Blue Seals’ al klaar stond en prompt losbarstte met een feestelijke mars. Het gezelschap volgde en pakte meteen de muzikale hint: geklap, een voorzichtig dansje op een jazzy nummer, het werd een vrolijke boel. Na hun feestelijke bijdrage marcheerden de Blue Seals op commando af, en vervolgde Suithoff zijn toespraak.

Van plan tot realisatie, Suithoff ging er in stappen langs, en maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen die direct of indirect bij het project betrokken was te bedanken voor bijdrage en samenwerking. “Een nieuw sportcomplex dat voldoet aan de nieuwste eisen”, ging hij verder. “Eisen op het terrein van toegankelijkheid, er is bijvoorbeeld rolstoelfaciliteit voor sporters én publiek, en natuurlijk eisen op het terrein van duurzaamheid. Het gebouw is uitermate goed geïsoleerd, we zijn van het aardgas af, een van de daken ligt nagenoeg vol met zonnepanelen en het andere dak wordt een zogenoemd sedumdak: groen, en goed voor de biodiversiteit van het dorp.” Vertegenwoordigers van hoofd- en nevenaannemers benadrukten op hun beurt de soepele onderlinge samenwerking en communicatie en de rol van de gemeente daarin. Met een korte ‘making-of-film’ werd het officiële gedeelte afgesloten. 

Vanaf 13.00 uur was de beurt aan het publiek, dat met hele gezinnen tegelijk naar binnen trok, nieuwsgierig naar de nieuwe sportieve aanwinst van het dorp. Terecht waren de aah’s en ooh’s niet van de lucht. Een kleintje vroeg: “Waar ga ik nu zwemmen?”, waarop mama zei: “Nou, dáár.” “Wat gróót!”, was zijn oordeel. En inderdaad, groot ís het. Aan de tafels, verspreid over de hal, gaven vertegenwoordigers van Zeewolder sportverenigingen tekst en uitleg over sporten in clubverband, in hal en bad demonstreerden clubleden hun sport, voor nat en droog werd gezorgd in het fraai aangeklede sportcafé, er was, kortom, voor elk wat wils. De lovende woorden die zaterdag klonken waren meer dan verdiend. Het project is af, de bedenkers en makers kunnen tevreden zijn. En Zeewolde kan weer zwemmen!         

Wethouder Suithoff bedankt De Zeesterren
De Blue Seals in actie
Nat en droog in goede handen
Interessant, zo'n duiker...
Klaar voor de start...
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52