Enrique Schackman achter de nieuwe toog van zijn 'Sportcafë'.
Enrique Schackman achter de nieuwe toog van zijn 'Sportcafë'. Foto: Zeewolde Actueel

Wethouder stelt nieuwe uitbater Sportcafé voor

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE — “Voor een nieuw sportcomplex met een nieuwe huisstijl is een goede horecaondernemer onontbeerlijk”, volgens wethouder Ewout Suithoff van sportzaken. Hij wist dinsdagmiddag 24 mei tijdens een kort persmoment te melden dat “de perfecte match” was gevonden in de persoon van Enrique Schackman, en stelde hem “met trots” aan Zeewolde voor.

Suithoff zei vervolgens met stelligheid: “Eerlijk is eerlijk: een betrokken horecaondernemer is bepalend voor een hoop gezelligheid in en om een complex als dit. In zaalsporttermen heet dat geloof ik ‘de derde helft’. Daarom zijn we ingenomen met het feit dat de zoektocht uiteindelijk resultaat heeft opgeleverd, en dat we Enrique ‘in huis hebben kunnen halen’, zoals dat heet. Hopelijk voelt hij zich als ‘externe’ ondernemer snel thuis in Zeewolde.” 

Schackman is woonachtig in Huizen. “Vlakbij, dus!”, zegt hij monter. “Sporthoreca zit in m’n roots; m’n ouders hadden een sporthal, vergelijkbaar met Het Baken. Zelf eerst ervaring opgedaan in andere vormen van horeca, zelfs een aantal jaren in Oostenrijk gewoond en in een restaurant gewerkt. Toen kwam dit uiteindelijk op m’n pad, en nu staan we hier.” Schackman is met name verknocht aan sporthoreca omdat hij graag mensen ontmoet, “van jong tot oud, en uit alle lagen van de bevolking.” Hij ziet een sportcomplex als ‘verzamelpunt van de bevolking’, “en dat boeit me. Dat vind ik leuk! Ik hoop vele Zeewoldenaren hier te mogen zien en te leren kennen, en ik hoop ze van dienst te kunnen zijn met een gezellig hapje en drankje.”

Schackman is zich bewust van het feit dat vooral de start en het eerste begin vele werkuren van hem zullen eisen, maar hij wil het ook kunnen overlaten aan betrouwbare anderen. Hij zoekt personeel dat hem kan en wil bijstaan bij de klus die hem te wachten staat. “Wie geïnteresseerd is: ik ben tijdens de open dag op zaterdag 11 juni natuurlijk aanwezig en aanspreekbaar. Hartelijk welkom!”