Afbeelding
Foto: H. Busing

Zeewolde zet zich in tegen eenzaamheid

Gemeente

ZEEWOLDE - Van 29 september tot en met 7 oktober is het de Week van de Ontmoeting in Zeewolde. Dit sluit aan bij de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week worden in Zeewolde verschillende activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Zo kunnen de inwoners van Zeewolde elkaar bij een leuke activiteit ontmoeten en nieuwe contacten leggen. 

ZeewoldeSamen

De afgelopen maanden heeft een projectgroep zich ingezet voor de vorming van ZeewoldeSamen. ZeewoldeSamen bestaat uit verschillende organisaties die samenwerken en zich op hun eigen manier inzetten tegen eenzaamheid. Zij organiseren in de Week van de Ontmoeting verschillende activiteiten, die jaarlijks terugkomen. Op donderdag 29 september ondertekenen de partijen het convenant waarmee ZeewoldeSamen een feit is.

Programma

Qua activiteiten staan er een Oud Hollandsche spelletjesmiddag, bingo, een sportactiviteit, samen pannenkoeken eten en een workshop contact leggen op het programma. Het volledige programma is te vinden op www.hetvraaghuis.nl/thema-eenzaamheid.

Eenzaamheid is een groot probleem

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en lager gevoel van welzijn en geluk. Ook in Zeewolde is de eenzaamheid groot. Gemeente, maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en ondernemers in Zeewolde zetten zich daarom samen in tegen eenzaamheid. Door activiteiten te organiseren willen zij inwoners helpen bij het verminderen van de eenzaamheid.

Ook meedoen?

Wilt u of wil jij wel nieuwe contacten leggen en andere inwoners van Zeewolde ontmoeten? Doe dan gezellig mee en bezoek de activiteiten. Zie hiervoor het programma op de posters in het dorp, of via de website www.hetvraaghuis.nl/thema-eenzaamheid