Afbeelding
Foto: Unsplash

Uw woning energiezuiniger maken? Een duurzaamheidslening kan daarbij helpen

Gemeente

ZEEWOLDE - Wilt u besparen op uw energierekening? En heeft u plannen om te investeren in bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp en/of zonnepanelen? Of denkt u aan dak- of vloerisolatie? Dan heeft de gemeente Zeewolde goed nieuws.

De gemeente heeft het fonds voor de Duurzaamheidsleningen aangevuld. Dit betekent dat eigenaren van koopwoningen in Zeewolde gebruik kunnen blijven maken van deze lening tegen aantrekkelijke voorwaarden en met een lage rente. 

Wethouder Ernst Bron: “Met deze extra storting in het fonds blijven we inwoners stimuleren om duurzame maatregelen te nemen. En er wordt goed gebruik gemaakt van de duurzaamheidslening. Wanneer je je huis duurzamer maakt bespaar je niet alleen energie, maar je zorgt ook voor meer wooncomfort. En met het verminderen van de CO2-uitstoot, draagt iedereen ook nog eens bij aan het milieu. Daar ben ik heel blij mee.”

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een Duurzaamheidslening zijn onder andere:

  • U bent van plan om uw eigen koopwoning te verduurzamen met financierbare maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie of aardgasvrije verwarming.
  • De hoofdsom van de lening is een bedrag tussen de € 2.500,- en € 15.000,-.
  • De looptijd is maximaal 10 jaar voor bedragen tot € 7.500,- en maximaal 15 jaar voor leningen groter dan € 7.500.

Meer informatie over de Duurzaamheidslening en over het aanvragen van deze lening is vinden op www.zeewolde.nl/duurzaamheidslening en op https://svn.nl/lening/Zeewolde/svn-persoonlijke-lening/11030