Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Inloopbijeenkomst over de herinrichting van het Centrumcarré

Gemeente

ZEEWOLDE - Gemeente Zeewolde werkt samen met aannemingsmaatschappij Van Gelder aan het plan voor de herinrichting van het Centrumcarré van Zeewolde.

Het Centrumcarré wordt gevormd door vijf wegen, t.w. de Gelderseweg, Horsterweg, Zuiderzeeweg, Flevoweg en Stevinweg.

Middels een quickscan in 2021 is onderzocht welke maatregelen bij zouden dragen aan de in het Gemeentelijk Verkeers en Vervoersplan (GVVP) gestelde doelen op het vlak van bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid van het centrum. Ook inwoners werden in het proces meegenomen. Een van de belangrijkste conclusies was dat de algehele verkeerssituatie rondom het centrumcarré eenduidiger moet worden.

Inloopbijeenkomst

Van het plan ligt nu een voorontwerp klaar. Deze kan bekeken worden tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis op maandag 13 maart. Belangstellenden zijn welkom tussen 16.00 en 19.00 uur. Medewerkers van de gemeente en van Van Gelder zijn aanwezig om het voorlopige ontwerp te laten zien en eventueel uitleg te geven.

Verder is het voorontwerp met toelichting vanaf dinsdag 14 tot en met maandag 20 maart in te zien in de hal van het gemeentehuis en via de website www.zeewolde.nl/centrumcarre.