Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Bomen maken plaats voor… bomen!

Gemeente

ZEEWOLDE — Het klinkt wat tegenstrijdig: bomen kappen, en op dezelfde plaats weer bomen planten. Toch is dat precies wat dinsdagochtend 20 februari gebeurde aan de Flevoweg, op het trottoir van de supermarkt en de buren. Er zit een plan achter, zo gaf de gemeente te kennen.

Omdat de twaalf bomen in kwestie “niet gezond genoeg” meer waren moest de bijl eraan te pas komen. In figuurlijke zin dan, want tegenwoordig wordt machinaal gezaagd, in plaats van gehakt. Zodra de opengevallen strook opnieuw geschikt gemaakt is voor nieuw aanplant komen er nieuwe, grotere groenvakken met andere bomen, struiken en vaste planten, waaronder de zuilvormige esdoorn en de zuilvormige iep.


Stammen en stronken... - Zeewolde Actueel

De werkzaamheden moeten worden gezien als aanpassing aan het veranderende klimaat. “Omdat het steeds warmer wordt willen we meer groen en meer schaduw in de straten”, aldus de gemeente. “Dat doen we onder meer om grote hoeveelheden regenwater beter op te kunnen vangen. De nieuwe bomen zorgen voor schaduw en daardoor is het minder heet. Ook is biodiversiteit heel belangrijk om te zorgen dat de aarde niet zo snel opwarmt.” Het is even wennen, die nieuwe aanblik, en het zal ook wel even duren, maar er komt weer iets moois én nuttigs voor in de plaats.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52